and in the spring i shed my skin and it blows away with the changing wind

Körtelfeber.


Ordet (tillståndet) som sammanfattar mina senaste veckor. Också anledningen till varför jag inte har skrivit något sen sist, jag har varit allmänt bitter och tyckt synd om mig själv.


Började redan några dagar efter sista inlägget för 2 ½ veckor sen, kvällen vi var hos Ellen och hade supermysig tjejmiddag. Sen blev det värre dagen efter och ändå släpade jag mig iväg till Viktor och käkade tacos med mina vänner, ville ju träffa dem innan jag stack till Gotland i ett par veckor. Väl på Gotland blev det om än möjligt ännu värre och efter ett par dagar med feber, trötthet, ont i huvudet, svullna ögonlock och ont i rygg och nacke så började jag även få lite ont i halsen. Så hypokondriker som jag är så fick jag för mig att ta en titt med ficklampa ner i halsen och det var ju mindre mysigt. Stor halsmandel som var svart (SVART), gul och vit. Panikångest och besök på vårdcentralen. Efter äckligt blodprov (ja jag grinade. Mycket.) så konstaterade den något snurriga läkaren att jag fått körtelfeber. Kul. Inte nog med att jag mådde allmänt kasst, fick även veta att jag inte får anstränga mig fysiskt på ca 2 månader för då kan det tydligen bli kaos med organen (sprucken mjälte, trasig lever).


Fast jag är ändå glad att jag (peppar peppar) har fått en ganska mild version av körtelfeber. Jag mår hyfsat okej, har fortfarande ont i halsen men febern är borta och jag kan leva hyfsat normalt. Men det som är surt är att jag inte har kunnat hänga med mina vänner till Visby på kvällarna (alkohol och dans är big no-no, även om läkaren sa att något glas vin går bra) och ej heller kunnat träna något. Jag hade ju faktiskt hoppats på att kunna komma igång lite och kanske vara lite mer vältränad lagom till Barcelona. Suck…


Annars har veckorna hittills bjudit på lite blandade aktiviteter. Sommaren det här året är ju som det är, så det har blivit en hel del timmar i soffan med datorn och Grey’s Anatomy-boxen, men de sista dagarna har vädret slagit om och det har varit jättevarmt. Så det har blivit lite strand med sol och bad faktiskt. Även lite after-beach och lite middagar med vänner har det blivit. Igår var det faktiskt så varmt att vi kunde sitta ute och käka till kl. 23.30 (antagligen längre om vi inte valde att börja röra oss hemåt då). Underbart, och jag hoppas verkligen att värmen och solen kommer tillbaka till v.33 då jag ska hit igen med (nästan) alla mina vänner.


 



Florence + The Machine – Rabbit Heart (Raise It Up)


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0