ebs - dag 15 + helgen

Så eftersom internet har krånglat i vanlig ordning så kommer fredagens/helgens inlägg nu istället:
 
Skrivet i fredags: 
Fredag innebär teoriprov-dag och drinktest-dag. Alltid lika trevligt. Teorin var på liqueurs och beer, och det gick ganska bra tror jag. Inga konstigheter egentligen men det är många olika sorters likörer och öl och läxan var bland annat att lära sig tre olika fakta om fem olika ölsorter och fakta om ett 10-tal likörer. Mycket att hålla koll på och inte blanda ihop…
 
Efter provet hann vi med en omgång bar, flair och plugg. Fast jag körde i och för sig bara bar och flair eftersom jag använde pluggtiden till att flaira. Provet i flair är ju på måndag… Dessutom är det rätt svårt att plugga ordentligt i skolan, det är så mycket liv och rörelse där.
 
Sen efter lunch var det dags att göra de sista drinkarna (tråkigt nog…) med riktiga ingredienser. Själv gjorde jag en Fruit Mojito (4 lime wedges, 2 cl sugar syrup, 4 cl white rum, large pinch of mint, 1 cl fruit liqueur, 1 cl fresh fruit, top with soda) med jordgubbssmak som blev oväntat väldigt god (brukar inte gilla Mojitos så mycket, för mycket mint) och en Mudslide (blended; 2 cl Vodka, 2 cl Bailey’s, 2 cl Kahlua, 2 cl milk or half and half, 2 scoops of vanilla ice cream, 1 scoop of crushed ice) som antagligen alla som gillar choklad och kaffe-smak skulle älska. Den här gången fick vi även göra en del layered shot som B52, E.T, Spring Bok och Brain Hemorrhage. Roliga att göra och se, lite mer fancy en de vanliga shotsen man brukar beställa.
 
Spring Bok.
 
Brain Hemorrhage.
  
Efter skolan stack vi iväg till ett köpcenter som ligger lite mer i utkanten av Barcelona (tror jag). Vi var på jakt efter Forever 21 som är en affär med väldigt billiga kläder. Själv hittade jag inte så jättemycket, provade väl ca fem tröjor men köpte tillslut bara en (för typ 160 kr, helt ok pris) medan några av de andra tjejerna hade med sig över 20 plagg till provrummen, haha! Hann även med en sväng in på Zara (vilket alltid är lika farligt för plånboken) där jag köpte ett par militärgröna byxor i en modell som jag redan har i svart och en vit stickad tröja. Lite dyrare än på Forever 21 men fortfarande billigare än hemma i Sverige, byxorna kostade ca 300 kr och i Sverige närmare 600.
 
Nu ikväll ska vi hem till grabbarnas lägenhet på lite förfest och sen ska vi ut på någon klubb. Ska bli askul att gå ut typ hela klassen, vi har varit rätt dåliga på att se till att träffas utanför skoltid.
 

 
I fredags kväll så åkte vi som sagt först hem till grabbarna. Vi var väl en tjugo personer i en ganska liten lägenhet men det var nice att umgås allihopa. Efter några timmar så började det spåra ur lite, en av killarna har tagit med sig tatuerings-equipment ner hit (ja, han är minst sagt lite märklig) och några av grabbarna tyckte det var en skitbra idé att fixa lite tatueringar där och då. Lite (snea) smileys och text och annat… Bra grej. Var helt säker på att de skulle ångra sig dagen efter men de är tydligen nöjda och tycker att det är ett kul minne. Inte lika säker på att jag skulle känna likadant.
 
 
Framåt 01.30 (här nere så går man inte ut förrän tidigast halv två…) så drog vi vidare till en nattklubb nere vid stranden, Shoko. Vi hade grymt roligt allihopa, dansade, hängde på vip-avdelningen osv ända fram till stängning någon gång efter 04.00. Då drog vi tillbaka till grabbarnas lägenhet, där de flesta planerade att sova men jag och några av de andra tjejerna kände att vi inte hade lust att dela en soffa med typ tre andra personer tog tunnelbanan (som smidigt nog började gå vid 05.00) hem och sov.
 
Igår så åkte vi iväg till ett annat köpcenter som vi hört skulle vara bra. Hittade dock inget, var inte riktigt på shoppinghumör direkt eftersom jag fortfarande var ganska trött och sliten efter fredagskvällen.
 
Sen på kvällen så var vi ute och firade Ellen som fyllde 20 år (grattis!!). Började hela gänget på en irländsk pub där en av våra course-mates Jessica precis fått jobb. Tog en drink som måste ha innehållit en hel del alkohol… Linn som är i ungefär samma storlek som jag konstaterade att hennes drink också var rätt stark. Så vi var lite lagom glada innan middagen… Vid kl. 23 gick vi till en restaurang som vi skulle äta på. Lite sent för middag kanske, men det funkar ju så här nere. Dessutom var det först då vi kunde få bord för över 20 personer. Jättetrevlig restaurang, åt en god carpaccio och spanskt lantbröd med tomat + en god och annorlunda efterrätt som Hanna tipsade om: limesorbet i en ”drink” gjord på tequila, cointreau och blue caracao med honungsmelon och några röda bär. Asgod.
 
 
Därefter drog vi till en klubb uppe vid Diagonal som hette Duvet. Bra musik men dock inte så mycket folk, men det gjorde inget för hade så himla kul ändå. Dansade hela kvällen med Linn som är helt galen på dansgolvet, jag har träningsvärk idag haha… Runt kl. 03 så tyckte folk att det var dags att dra vidare. Det var rätt synd för vi åkte till en rätt dålig klubb nere vi stranden så vi stannade inte allt för länge… Var hemma strax innan 05.30 och somnade väl någon gång runt 6. Awesome kväll/natt.
 
På Duvet, awesome folk.
 
Idag har vi varit en sväng på stranden, men det blev mulet när vi kom dit så vi åkte hem och drog iväg till en park för att öva flair istället. Prov imorgon, lagom nervös även om lärarna har sagt att det är gjort för att alla ska klara det (flairen är den minst viktiga delen).

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0