ebs - dag 11

Det känns som om det var igår jag skrev att vecka två hade börjat och att tiden går läskigt fort, och nu är det redan vecka tre. Det är alltså mindre än två veckor tills jag ska åka hem igen och jag vill verkligen inte. Jag vill stanna här för Barcelona är så underbart (även om jag egentligen inte har haft tid att se så mycket...). Och jag blir ju inte direkt mindre sugen när det är så många av tjejerna som faktiskt ska stanna och söka jobb här nere som bartenders, vore ju så himla nice. 
 
Imorse började vi som vanligt med drinkprovet och idag var det: Bramble, Whiskey Sour, Bloody Mary, Tom Collins och John Collins. Därefter var det dags för dagens (helgens) stora ångestmoment, freepouring-exam, det första av våra fyra slutprov. Usch vad nervös jag var. Det var verkligen längesen som jag var så nervös och stirrig (och fnissig vilket jag störande nog blir när jag är nervös ibland). Mina vänner delade nervositeten och det var lite kul faktiskt att se hur olika alla reagerade på stressen. 
 
Provet gick i alla fall till så här: Vi fick stå längs två stora långbord (en lärare/bord) och göra det olika delarna ungefär tre personer/bord i taget, så att lärarna skulle kunna hålla koll ordentligt (det vill säga att vi inte spillde vilket gav 0,5 minus eller fuskade). Momenten var:
  • 5 glas på rad - 1 cl, 2 cl, 3 cl, 4 cl, 6 cl i ett flow (med bounce) med först höger och sen vänster hand.
  • 3 glas på rad - 4 cl, 6 cl, 8 cl med pour-store (juiceflaskorna) med höger och vänster hand.
  • 4 glas i en "fyrkant" - 2 cl, 2 cl och 4 cl, 4 cl samtidigt med båda händerna (2 cl med höger, 4 cl med vänster och sen tvärtom).
  • 2 glas på rad - 1 cl med vänster hand samtidigt som 2 cl med höger hand, och tvärtom
  • 3 glas på rad - 2 cl, 4 cl, 6 cl med reversed grip med höger resp. vänster hand.
  • 2 glas - 4 cl, 4cl med double grip (dvs två flaskor i samma hand) med höger resp. vänster hand. 
Det var så himla svårt. Även fast vi har övat varje dag fram tills nu (och även hemma nu i helgen) så är det så svårt att hitta rätt tempo, inte spilla när man flyttar (bouncar) mellan glasen. Man fick ha max 10 fel (inklusive spill-fel) för att få godkänt (75 % = C) och jag trodde verkligen inte jag klarade det, kändes som om jag hade så grymt många fel på alldeles för lätta delar. Det blev ju inte bättre av att det ända vi fick reda på när vi var klara och skulle gå på lunch var att det var väldigt många som fick F (Fail). Så när Henrik sen ropade upp de som klarat testet efter lunchen (vi blev indelade i tre nya grupper till stationerna, en för de som klarat testet och två för de som inte klarat) blev jag så chockad när jag fanns med i gruppen för de som klarat det! Underbart! Kändes så skönt att det avklarat, vi har inte fått reda på exakt vilket betyg vi har fått men jag är ganska säker på att jag fick C. De flesta av de som inte klarat det gjorde om testet efter skolan och de flesta klarade det vilket var kul. Tycker det var himla starkt av dem att göra det på direkten efter för jag vet inte om jag hade pallat den pressen, så bra jobbat folket! 
 
 
Sen tyckte jag att det var en himla bra idé att fira att jag klarade testet med att tappa ett stiring-glass (stort och tjockt glas) rakt ner på speedracken så att det gick sönder på pour-spoutsen (silvriga grejerna på flaskorna som ni ser ovan) så att glaset exploderade rakt på mina lår. Bra där Emma. Inte nog med att det var allmänt pinsamt att vara så klumpig så fick jag även glassplitter och små sår över hela låren varav två lite större som det bokstavligen forsade blod från (vilket det såklart alltid gör vid ytliga sår på benen). Skönt att plocka splitter på benen sen ett tag. Det var rätt lugnt dock, sved lite men annars gick det bra. Men åh så klantigt, bad om ursäkt sen för att jag krossade glaset och även om det var helt lugnt så känns det så himla dumt ändå. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0