vem ser du upp till?

Den frågan är ju verkligen svår att besvara. Jag har nog aldrig tänkt på det, på riktigt.
Men jag måste nog säga att jag imponeras av starka människor. Inte fysiskt då, utan psykiskt. Sen finns det ju olika sorters starka människor.

T ex de som är sig själva fast hur många som helst vid hur många tillfällen som helst har försökt få dem att ändra sig. Såna personer ser jag upp till. Eller de som har varit med om något helt ofattbart men krigar på genom livet i alla fall. De som vågar utmana sig själva och göra saker de inte trott var möjligt. De som står upp för andra eller finns där när de behöver dem som mest.

whatever happened to the great escape, and to all the plans we made?

Galet vad denna vecka har gått fort. Men det är skönt att den mer eller mindre är över, är så förbannat trött pga min korta natt...

Ikväll ska jag bara ta det lugnt hemma, för imorgon är det dags för Mixcupen. Ska bli grymt kul faktiskt! Man spelar blandat tjejer och killar, och mina tjejer verkar trivas jättebra ihop med P99orna så det kommer nog fungera hur bra som helst. Mindre kul är att arrangörerna har lagt matcherna helt åt helvete, slutspelet börjar redan imorgon eftermiddag/kväll så har vi otur spelar vi match kl.18.00. På valborg. Underbart.

Nu ska jag kolla på True Blood om jag inte däckar på soffan först.


Peter Von Poehl – The Story Of The Impossible

...

Det är helt värdelöst att vara natt/kvällsmänniska. Har precis skrivit klart min psykologi-mvgfråga. Den senaste halvtimmen har jag fått dubbelt så mycket gjort som de senaste 3 timmarna. Underbart.

Något annat som är underbart är att jag ska upp om 5 timmar.


Hans Zimmer – Time

jag ber dig, ge mig en vit lögn säg att du tror på mig i nånting, du får tror vad du vill

Dagen i punktform:

  • Idrott - Bootcamp. Börja dagen kl.08.00 med fyspass i skogen är grymt. Eller...?
  • Matte. Blev inte så mycket klokare efter dagens lektion och det är synd eftersom vi har prov på måndag.
  • Psykologi. Inte mycket att säga, hyfsat intressant lektion.
  • Håltimme...........
  • Svenska. Överseriös paruppgift om författare. Fick vi något gjort? Nej.
  • Träning med småbrudarna.
  • Borde skriva psykologi-mvgfråga. Gör jag det? Nej.


Kent – 2000

in my dreams i'm dying all the time

Tillbaka till allvaret, och inte fan vart det någon mjukstart inte. Började dagen med Färg, Form och Stil där vi gick igenom lite om hur frisyrer/smink/kroppsideal har förändrats genom tiderna. Sen blev jag sminkad i en 50tals-make up som faktiskt blev rätt snygg, men jag är inte så bekväm i röda läppar och särskilt inte i skolan så jag tog bort det... Resten av skoldagen (som tack och lov inte var så lång) lyssnade vi på en kille som berättade lite om hans egna erfarenheter av Israel-Palestina konflikten. Var faktiskt väldigt intressant, om jag fattade det rätt så var han själv jude och hade både bott och hälsat på nere i Israel (och även i Palestina). Min egen åsikt om allt det där? Jag tycker att det helt ofattbart att man kan förtrycka människor på det sätt som palestinierna blir. Även om jag kan förstå israelerna till en viss gräns.
Efter skolan åkte jag och klippte mig. Min bror hängde med, hans första gång hos en riktig frisör. Det vill säga första gången han har en riktig frisyr och inte bara snagg. Det gillar vi. Sen direkt till Huddingehallen för två (TVÅ...!) pass på gymmet. Det var dock ett för mycket för min otränade kropp, spinningen gick bra men när vi skulle köra core direkt efter så sa kroppen nej och jag orkade bara inte. Så jag ska nog köra ett pass/dag framöver, åtminstone tills jag blir stark nog att köra två.

Nu blir det plugg, love it!

Bild på mig och mitt smink från idag. Och jag ser verkligen inte ut som jag men men...


Moby – Porcelain

after the flood all the colors came out. it was a beautiful day

Har haft en helt underbar dag! Grymt bra avslutning på ett rätt awesome lov faktiskt. Åkte med ett gäng vänner bort till Gladö Kvarn och solade och badade. Eller ja, jag solade och dom andra badade. Har varit så sjuk så himla mycket de senaste månaderna så jag kände att det inte var värt risken. Och det verkade vara rätt kallt ändå...
Åkte sen till Huddinge C och tog en glass och njöt av den sista solen i sjödalsparken. Och snart ska jag äta grillat. Är på sådär bra humör som man borde vara på hela tiden, trots att det är skola imorrn.

Bjuder på lite bilder från idag:



U2 – Beautiful Day

honey you are a rock upon which i stand

Kom hem strax efter kl. 6 så idag är man lagom trött. Men jag får skylla mig själv som inte håller koll på när sista nattbussarna går från Huddinge... Igårkväll var vi hursomhelst på någon hemmafest i Tumba, träffade trevligt folk (både nya och gamla ansikten) och bara umgicks helt enkelt. Mindre trevligt var det när jag då insåg att jag inte skulle komma hem. Men som tur är så har jag så underbara vänner så Daniel och Micke stannade kvar med mig ända till kl.04.50 då första bussarna för morgonen började gå. Litet äventyr haha, visst var vi trötta men jag tycker att det var rätt mysigt att se solen gå upp, vara typ den enda själen som var vaken och gå hem i morgondimman och sjunga lite för sig själv.


Bild från Tumba station tagen 05.14, 5 min efter solnedgången.


Coldplay – Green Eyes

let's go where no one can see us, and find the difference between us

Paus från solandet. Både för att jag inte orkar och för min huds skull. För man vill ju inte bränna sig eller vad säger du Micke? (om du har hittat in hit alltså...). Så jag passar på att kolla ett avsnitt av True Blood, awesome serie.



The Dead Weather – The Difference Between Us

hör du ljudet av juli där utanför?

Nej okej det kanske var att överdriva. Men vädret är ju helt fantastiskt! Känns som om varje inlägg innehåller minst en mening där jag hyllar vädergudarna men så är det om man är svensk antar jag. Man har solabstinens efter vintern. Och det slog ju om så fort! Inte för att jag klagar...

Idag har jag inget speciellt planerat, så det blir nog solstolen hela dagen. Om jag orkar alltså, är inte så bra på att sola faktiskt. Ikväll kanske jag ska träffa mina kära vänner igen, de som fortfarande befinner sig på hemmaplan och inte något landställe. Borde nog försöka plugga lite också, men om jag känner mig själv rätt så kommer det inte hända förrän i sista minuten.


Kent – Gamla Ullevi

vilka är dina vänner?


och självklart några till som jag inte har några bilder på just nu!

don't you know that no one alive can always be an angel?

Sitter i köket och har precis ätit frukost (åh vad jag älskar lov!). Ska snart röra mig in mot stan och njuta av våren ett par vänner. Konstigt väder idag, det är inte alls lika soligt som de tidigare men nästan varmare ändå... Termometern här brevid mig visar 13.5 grader, och observera gott folk att det är i skuggan. Så det gillar vi!

För intresseklubbens skull måste jag också berätta att jag har en olidlig träningsvärk som resultat av både spinningen och rehaben. Men det är nice, då vet man att träningen har tagit i alla fall (försöker att bortse från det äckliga faktum att när man får träningsvärk är det för att musklerna gått sönder lite... mys).

Tänkte ta med mig kameran till stan, jag har inte rört den på länge så det är fan dags nu när man kan hålla i den utomhus utan att frysa sönder fingrarna. Så om ni har tur så kanske kanske kanske det kommer upp några bilder här. Men bara kanske.


Santa Esmeralda – Don't Let Me Be Misunderstood

rolling in on a burning tire

Hängde med ett par kompisar på spinning för ett par timmar sen... Jag har inte tränat så hårt på alldeles för länge och det kändes. Jag är död. Vilket jävla helvete det var. Sen så pallade inte riktigt knät hela tiden, men det tror jag mer var för att jag var för trött för att ha kontroll på benet och inte pga korsbandet... Men fa-an vad skönt det känns nu när det är gjort, och även fast jag trodde jag skulle spy efter typ en kvart så tror jag att jag ska försöka fortsätta köra det här 1 gång/vecka.

Nu ska jag ner och duscha för det har jag fortfarande inte gjort. Fräsch tjej...

The Dead Weather – Rolling In On A Burning Tire - Soundtrack Version

we live in a beautiful world

Här har det varit fullt upp sen sist. Filmmarathonet (scream 1,2 och 3) var nice, dock så vet jag inte om man kan säga att det att scream passar in i skräck-genren... Vi satt mer och skrattade åt dem, haha!

I söndags åkte jag till Farsta med mamma, köpte ett linne från h&m och lite strumpbyxor. Provade också världens snyggaste skor, replay så klart, jag är helt kär. Men självklart så är den minsta storleken (36) för stor för mig. Fan vad jag hatar mina löjligt små fötter ibland... Sen på kvällen var vi på restaurang för att fira min morfar som fyller 70 år (idag!). Och därefter in till stan för att möta upp vännerna och se scream 4. Som faktiskt var bättre än de tidigare, men bara för att den var nyare.

Igår var jag hos min sjukgymnast. Gjorde lite hopptester och det blev lite blandade resultat.. Men jag ligger hyfsat till men saknar lite muskler på det skadade benet. Kommer nog antagligen att ta ytterligare ett år att bygga upp dem.
Och ja, vädret igår var ju underbaaart! Åkte hem från rehaben i bara shorts och t-shirt, det gillar vi!
Senare på kvällen mötte jag upp vännerna igen för att köra lite kubb. Då var det dock inte riktigt lika varmt länge så vi stannade inte ute så länge, utan slutade med att alla åkte hem. Lite fail, hatar att inte nattbussarna går på vardagar + att det ändå var lite problem med att hitta ngnstans att vara då allas föräldrar jobbar... Men det var rätt skönt att åka hem ändå, tillbringade resten av kvällen framför xboxet och assassin's creed (hehe).

Nu ska jag ut och ta vara på solskenet.

Coldplay – Don't Panic

knock me down i'll get right back up again, i'll come back stronger than a powered up pac-man

Här har det hänt så mkt så jag inte har haft tid att skriva. Äntligen påsklov! Det behövdes efter denna helvetesvecka... Tre prov, en uppsats och ett annat arbete som skulle vara klart. Men nu är det slut! Eller som It's done, som Frodo skulle ha sagt.

Idag har jag varit i Huddingehallen ett par timmar. Klubben firar 40 år i år så det har firats idag, med straffturneringar, speed shooting, fiskedamm, ansiktsmålning m.m. Ett par vänner som skötte ansiktsmålningen så jag hoppade in på slutet och hjälpte till lite. Så ett par kaninansikten, några stjärnor och hjärtan fick jag göra. Rätt kul faktiskt, och själv fick jag ett par stjärnor i ansiktet eftersom jag lovade mina 99or det...

Ikväll kommer hela gänget hem till mig, ingen aning om vilka dock haha, men vi ska iaf äta pizza och köra filmmarathon. Mys!


Mark Ronson featuring Lily Allen – Oh My God

vilken stad bor du i?

Stad och stad... Jag bor i Huddinge, en förort söder om Stockholm. Och även fast det bara är 1-2 pendeltågstationer efter Älvsjö så verkar det som om många stadsmänniskor inte har ngn aning om vad Huddinge är och ligger. Hursomhelst så är Huddinge rätt soft, själv bor jag 10 min från pendel och gångavstånd till tunnelbana. Så det är nära till centralen men ändå lite utanför, vilket är rätt skönt, särskilt på sommaren.

Har inte planerat att bo här hela livet men jag har verkligen ingen aning om vart jag hamnar. Snackar vi Sverige så har jag svårt att se mig bo långt ifrån Stockholm men man vet ju aldrig vart studier/jobb/människor/annat tar mig. Annars så kanske jag hamnar i Australien på the Sunshine Coast om typ 2 år, då en vän försöker dra med mig dit för tre års studier... Och jag kan ju inte säga att jag är helt motvillig, sol, värme och kängurur, vem säger nej till det?

vem är du?

Oj vad långt svar man kan skriva på den där frågan egentligen... Men jag ska väl försöka hålla mig kort.

Mitt namn är Emma, jag är 18 år och jag går i tvåan på gymnasiet, sam-ekonomi. Inte för att jag gillar ekonomi särskilt mycket (för det gör jag inte, är fantastiskt tråkigt faktiskt), men det kändes vettigt att välja när man var 15 år och inte visste vad man ville göra i framtiden. Det vet jag iof fortfarande inte riktigt, inte mer än att jag inte vill jobba med ekonomi iaf.

Jag älskar handboll, det måste vara den bästa sporten någonsin. Jag menar, den går snabbt, den är fysisk, det händer något hela tiden och man behöver aldrig sitta och vänta på målen (hur mycket märks det att jag avskyr fotboll?). Dock har jag dragit av korsbandet i höger knä två ggr, så nu har läkarna satt stopp. Så jag spenderar fritiden med att träna 12åriga handbollstjejer istället, vilket är grymt kul det med. Men jag saknar att spela och jag saknar mitt lag brutalt mycket.

Annars så gillar jag även foto, musik, filmer/tv-serier, mina vänner, min dator, konserter och typ 1000000 andra saker...

Jag är helt klart beroende av försvarets hudsalva. Jag kan vara förbannat elak mot människor jag har svårt för. Jag är en väldigt känslosam person som gråter till allt; film, tv-serier, böcker, musik - you name it, men har svårt att visa känslor. Jag är nog lite smått dryg emellanåt. Jag har för tillfället tre tandborstar. Jag är grymt duktig på att skjuta upp saker och ting, men jobbar ändå bäst under press så det brukar jämna ut sig. Jag får beslutsångest varje gång jag tvingas ta ett beslut, oavsett om det är livsviktigt eller vardagsgrej. Jag är perfektionist och kontrollfreak, vilket inte alltid är en bra kombo men å andra sidan så gör jag alltid mitt bästa. Jag är rädd för insekter, djupt vatten och världens undergång. Jag är förbannat nyfiken, ifrågasätter det mesta och vill alltid veta mer, älskar wikipedia. Jag har världens underbaraste vänner, och det är så grymt skönt att bara sitta och snacka skit med dom ibland.

Och det blev visst lite för långt ändå, men men!

Megasöt bild på mig, galet fotogenisk, jag vet

it's what you do that defines you

Nästan på dagen sju månader sen jag slutade blogga. Men så läste jag min väns blogg och blev lite småsugen på att skriva lite igen så, here I am. Once again... och så vidare. Vi får väl se hur länge det håller.
För att få igång mig lite så tänkte jag att jag kör på en sån där lista som alla verkar göra (eller gjorde iaf, jag är lite efter). Hursomhelst så hittade jag listan här.

Ja listan ser ut såhär:

1. Vem är du?

2. Vilken stad bor du i?

3. Vilka är dina vänner?

4. Vem ser du upp till?

5. En bild på dig för 1 år sedan

6. Vilka bloggar läser du?

7. Vem är den roligaste du vet?

8. Din garderob

9. Vad finns i din väska?

10. Vad använder du för smink?

11. Vem saknar du?

12. Hur ser ditt rum ut just nu?

13. Ett foto någon annan tagit på dig

14. Vad åt du till frukost?

15. Vem (kändis/person) önskar du att du hade kunnat träffa?

16. Vad gör du på helgerna?

17. Ditt framtida bröllop

18. Var handlar du helst?

19. En vän som bor långt ifrån

20. Vad handlade du senast?

21. Vad är ditt favoritställe?

22. En tv-serie du älskar

23. Ditt favoritnagellack

24. Din dator

25. Vad är du beroende av?

26. Vad vill du ha just nu?

27. Var vill du åka innan du dör?

28. Hur ser din framtid ut?

29. Vad är din högsta dröm?

30. Fem bra saker som hänt under dessa 30 dagar

 

Ska man göra den i ordning eller hoppa lite som man vill? Hmm.. Äsch jag kör på i ordning, ingen spänning i vardagen här inte. Nu kör vi! Oh yeah.

 

The Sacred Sailors – It's What You Do That Defines You


RSS 2.0