exhibition

New York, 2011.03.24
Bombay 12Cityscapes 1
© Jacob Felländer

I Want To Live Close To You. Tidigare utställning på Fotografiska. Sjukt snygga bilder, skulle gärna ha en hängande på min vägg här hemma.

och jag älskar det

Jag har så ont. I hela kroppen. Mest i låren tror jag. Och sen i mer eller mindre hela överkroppen. Kan inte gå i trappor och kan inte ta på tröjor/jackor.
Träningsvärk alltså.

insidan ger utsidan sin glans, men utsidan ger insidan en chans, eller hur var det nu?

Så... Köpte precis en mascara för 249 kr och en ögonfransböjare för 235 kr. Man måste få skämma bort sig själv ibland. Eller? Säg ja, snälla. Så att det känns okej att jag precis la ut 484 kr (+ frakt) på onödiga ytliga grejer.

Hehe.

(och ja, citatet i rubriken är verkligen hemskt.)

åh... hata rubriker

Skön dag idag. Kommer nog att gilla måndagar. Svenska B, mentorstid och multimedia, och sen sluta strax efter 12 (om de lyckas lägga om schemat). Helt ok.

Jag och Terése körde Bodypump nu på kvällen. Det var nice! Grymt jobbigt, svetten rann och man kände hur musklerna arbetade. Precis som jag vill ha det. Träningsvärk på ingång känner jag. Underbart!

Och förresten, heja Sats! Huddingehallen är en sophög i jämförelse. Så sjukt fräscht, modernt, stort osv.

nya mål

Har bestämt mig för att börja äta, träna (och sova) bättre och jag börjar imorrn. Handlar verkligen inte om någon bantningsgrej, skulle aldrig hålla på med något sånt, utan mer om att försöka leva lite hälsosammare.

Sluta äta onödiga saker som chips och godis, börja träna (äntligen köpt kort på sats!) och försöka att sova typ 7-8 timmar/natt.

Skriver det här så att jag blir påminnd om det + att ni som läser vet. Känns som om jag kommer klara det bättre då, så nu jävlar!


fredagsklubben

Efter många om och men så sitter jag på tåget hem från Trosa. Hann tillslut med pendeln från Södertälje Hamn, med 20 sekunder till godo, stressigt värre.

Åkte ner igår för att jobba på restaurangen, avslutning för Fredagsklubben (dvs, alla gubbar i klubben typ). Middag, och en massa alkohol. Öl, vin, vodka, snaps, gin osv. Fast det var inte så farligt faktiskt. De flesta skötte sig bra. Undantaget skulle väl vara min otroligt charmiga granne (som är någon blandning av typ äckelgubbe och nazist) som slängde ur sig den mysiga kommentaren: "Du vet, jag tycker så mycket om dig". Vad bra då, svarade jag och gick lite äcklad därifrån... Gick av någon gång efter 23 tror jag, slockna på direkten när jag kom hem. Lika trött för det ändå dock.

Nej nu är jag snart i Huddinge, ska nog stänga ner datorn.

when you feel so tired but you can't sleep

Hemma från en lång men väldigt bra träning med tjejerna. 1 timmes handboll, 1 timmes fys. Vi kör hårt med dem nu, men de börjar vänja sig. Bra träning idag som sagt. Det känns nästan löjligt skönt att se när det börjar "lossna" för en del tjejer, att de börjar fatta, få in känslan. Nu ska bara tekniken nötas in och sen så tror jag faktiskt att vi kan få ihop ett rätt skapligt gäng tjejer, ett ganska bra lag.

Känns tungt med skolan just nu. Besviken på min Eng C lärare, så otroligt likgiltig. Saknar Marie. Jättemycket ekonomi med Diana, Sveriges förmodligen sämsta lärare, inte ens UF lockar just nu. Svenska lite för många gånger i veckan. Idrotten var ett uppsving, fick en ganska jobbig men rolig uppgift. Långträningschema typ, taggad som fa-an! Minst 10 veckor ska det vara. Men på det stora hela... Tungt som sagt. Så illa att jag faktiskt längtar efter Religionen som vi ska ha nästa termin för då vet jag i alla fall att vi får en bra lärare.

Omotiverad bild på awesome människor. För att pigga upp mig lite kanske.


Coldplay – Fix You

my universe will never be the same

KUL-helgen gick bra. Våra tjejer skötte sig utmärkt. Det var lite segt på träningarna emellanåt, men det tror jag mer beror på vädret och luften i hallen (noll cirkulation) än dålig kondition och dålig vilja.
Det är så skönt att våra tjejer börjar bli lite äldre, de klarar sig helt själva på kvällen, så vi tränare kan sitta och ta det lite lugnt... Tjejerna satt tillsammans med grabbarna i samma ålder och snackade och berättade spökhistorier. Faktiskt väldigt kul att se att de trivs så bra ihop, känns bra inför framtiden med fler mixcuper, handbollsprofiler m.m.

Mindre kul var det när ett larm gick igång mitt i natten och stressad mamma kommer och bankar på vår dörr och säger att det är brandlarmet. Jag börjar dra upp tjejerna, brinner det måste vi ju se till att komma ut fort, men vi kommer aldrig så långt för väl ute i korridoren står alla andra lag bara och tittar på varandra. Ingen rök, ingen eld, och det visar sig vara inbrottslarmet. Väktarna kommer, hittar inga problem, men så är det någon som påstår att hon känner röklukt. Sen så känner alla denna röklukt/lukten av något överhettat, även jag, men vi hittar inget. Det är svårt att säga om det verkligen var så att man kände riktig röklukt eller om man bara inbillade sig pga allt som hänt. Det gick hursomhelst bra, även fast några av tjejerna var lite skakis, och vi fick gå och lägga oss igen.

Idag började trean igen. Det kan nog ha varit den mest onödiga skoldagen någonsin. Om man nu ens kan kalla det för skoldag. Gick till skolan, fikade och fick lite papper av våra mentorer. Väntar på lunchen i en timme, äter lunch och vår sen reda på att den ända lektionen jag skulle ha är inställd. Skönt.

Nu ska försöka formulera ett viktigt och lite småjobbigt mail till en spelares(?) föräldrar... Imorrn kör vi igång stenhårt med Engelska C, wähå!


The Wanted – Glad You Came

there's a thunder in our hearts, baby

Sista dagen på kursen idag. Lite segare idag måste jag säga, vi pratade mycket om ljus (befintligt, lampor, blixt osv.). Hade lite ont i huvudet så det var nog därför. Det + vädret. Nu är sommaren verkligen slut. Bilder från idag kommer kanske senare, jag har inte lagt över dem på datorn än... Är jättesugen på gå fler fotokurser, fast den som jag är intresserad av kostar 12.500 kr(.......). Håller på i 25 veckor, och är 75 timmar lektionstid och 125 timmar egen fototid. Motsvarar Fotografi 1 och 2 (eller A och B) på gymnasiet och låter helt fantastiskt kul. Men kostar mer än vad jag tjänade i jobbet i somras.

Imorrn är det dags för årets KUL-helg. Jag och Madde (min "tränarkollega") åker med 15 tjejer i truppen, hur bra som helst. Förra året åkte vi med 6, helt okej ökning. Ska bli kul, fast vi har inte planerat något alls. Får väl göra det på bussen imorrn. Hursomhelst så blir jag upphämtad här kl. 7.00 imorgon och jag har inte börjat packa än. Så det är vad som ska göras nu.

Hörs tidigast söndag kväll!


Placebo – Running Up That Hill

fotografiska akademien - kursdag 2


Uppgift 1 - Självporträtt


Uppgift 2 - Porträtt med kort skärpedjup


Uppgift 3 - Bild med blickfång


Uppgift 4 - Bild innehållande ett par skor, som berättar en story


i want to live close to you

Fotokursen har flytit på bra idag också. Det är så förbannat mycket roligare att fota nu när jag kan styra kameran själv i stället för att använda den klassiska "sikta-och-tryck"-tekniken. Varför har jag väntat så här länge med att gå en sån här kurs?! Var iväg och fotade vi Långsjön tidigare ikväll och hade nog stannat kvar och sprungit runt med min kamera bra mycket längre om det inte var för att jag var hungrig och sjuk...

Idag har vi i alla fall fått lära oss mer om bländaren och långt och kort skärpedjup. För att vara väldigt pedagogisk tänkte jag visa vad det är:

Vänster: kort skärpedjup. Höger: långt skärpedjup

Vi snackade även en del om fokus, fokuspunkter, ljusstyrka, objektiv och en hel del till. Nu ska jag maila in dagens uppgifter, sen dyker de upp här också.

Annars idag så har jag haft fysträning med mina småbrudar. Det var typ som det brukar vara när vi kör fys, en del kör gärnet och kommer tillbaka från löpningen helt slut, andra kommer tillbaka och klagar på håll eller annat fast de inte är i närheten så trötta som de förstnämnda. Roligt det där. Tror nog att det handlar mer om förmågan (eller oförmågan kanske) att ta ut sig. Ska faktiskt bli kul att åka på KUL-helgen nu i helgen, de är rätt sköna mina tjejer.


fotografiska akademien - kursdag 1


Uppgift 1 - Frusen rörelse



Uppgift 2 - Fångad rörelse (inte nöjd...)


Uppgift 3 - Panorering


Uppgift 4 - Lugn bild


Uppgift 5 - Dramatisk bild


vad skulle jag göra utan min kamera?

Första dagen på fotokursen avklarad. Det var rätt awesome faktiskt. Blandade föreläsningar med praktiska övningar. Vi gick igenom själva kameran, hur den är uppbyggd, lite om de manuella programmen (P, S, A och M), ISO, slutartid, bländare, bildkomposition m.m.

Det är bara tjejer på kursen och jag är äldst. Det är ytterligare en 93a, men hon hade inte fyllt 18 än. De flesta är 14 och 15, och i vissa fall märks det att de är 4 år yngre. Lite jobbigt men det funkar.

Nu ska jag maila in dagens foton till vår föreläsare, Emma Svensson. Jag blir grymt inspirerad av henne förresten, hon är bl a konsertfotograf och startade rockfoto.nu för några år sen. Fyfan vad grymt att kunna leva på sin kamera, skulle ju inte banga på att göra det. 
Hon fotade Muse när de var i Sverige och spelade på Circus 2003. Är hyfsat avundsjuk om man säger så, även fast jag var en liten plutt på 10 bast då. Hennes portfolio hittar ni HÄR.


zante 2011 - eller käften din pung!

Hemma efter en helt underbar vecka nere på Zakynthos! Sol, bad och en mindre hälsosam livsstil, och nu mår man ju som man ska. Det vill säga, förkylning med extra allt. Men det var helt klart värt det.
Sola, bada, stranden, poolen, göra vad man vill bara för att, chilla på balkongen med alla mina underbara vänner, käka sent på kvällen, drinkar, shotar, kötta galet på natten, dansa på bardiskar, balkonger och gud vet vad. Hålla ormar, happy balloons, hyra trampbåt och trampa rakt ut i det turkosa vattnet, njuta av livet helt enkelt. Så underbart, så simpelt. Minnen för livet.

Även fast jag redan saknar allt där borta så är det ändå rätt skönt att komma hem. Skönt att sova i en bra säng, skönt att slippa de fantastiska toaletterna därborta (prisa gud för svenska reningsverk och avloppssystem), skönt att äta något annat än pommes frites till allt, + självklart att min förkylning drog ner lite på humöret där borta.

Nu borde ju jag ju lyssna på kroppen och stanna hemma och rehaba/detoxa lite men vem har tid att göra vad kroppen vill? Imorgon ska jag kriga upp för att gå en fotokurs på Fotografiska, ska bli awesome även om jag kommer sitta och snora ner hela föreläsningssalen. Och planerna bara fortsätter:

Onsdag: Fotokurs 12-17
Torsdag: Fotokurs 12-17, fysträning med småbrudarna på kvällen
Fredag: Fotokurs 12-17, checka alla bilder från resan med vännerna kanske?
Lördag: Upp tidigt som fan - åka på KUL-helgen, träningsläger för HHK i Enköping
Söndag: KUL-helgen, hemma kl. 18
Måndag: Skola. Hallelujah.

Bara att köra.


Och ja, citatet däruppe är väl ganska internt om man säger så.

opa!

Nu snart sticker jag hem till Ellen, där hon, jag, Terése och Viktor ska tagga galet inför imorgon. För då sticker vi äntligen! Så sjukt underbart att jag inte vet vart jag ska ta vägen! Så det blir inga inlägg på lite drygt en vecka,
bye!
Bilder från Laganas
Den här bilden på Laganas används med tillstånd av TripAdvisor

-

Idag har jag varit med Ellen inne i stan och fixat en del småsaker inför Zakynthos. Har gått och längtar hur länge som helst, men först nu känns det som om att det faktiskt kommer hända och jag är redo för att åka. Underbart! Helt sjukt att det snart äntligen är vår tur!

Nu måste jag roligt nog städa hela huset. Mina föräldrar kommer hem imorgon och huset ser förjävla illa ut just nu. Inte har jag orkat städat de här två veckorna, tyvärr.

long time no see

Har varit rätt intensivt på sistone. Att sitta här vid datorn och skriva lite har varit helt out of the question, inte funnits någon tid alls för det.

I måndags var jag och Ellen äntligen och prövade på pole dance. Hittade in på en pole dance-studios hemsida för ett par år sen och varit taggad sen dess, men först nu har jag haft möjlighet att testa (pga skador, ålder, tidsbrist m.m.). Och det var helt galet kul! Sjukt jobbigt och jag fick minst lika många blåmärken som efter en handbollsmatch (fast på lite andra ställen). Visst gjorde det lite ont, kändes som om huden skulle brännas bort, och nu har jag världens träningsvärk men det var helt klart värt det. Hur kul som helst. Vill börja på en kurs nu på direkten men tyvärr så startar nästa kursperiod redan nästa vecka och då är vi i Zakynthos... Men om typ 2 månader, då jävlar! Sen åkte vi hem till mig, hade en mysig middagsdejt på min altan och satt och snackade skit hela kvällen.

Igår var jag med Micke, Daniel och Ellen och badade och paddlade kanot i Flottsbro. Det var faktiskt roligare än vad jag hade trott. Sen på kvällen drog vi (+ några vänner till) hem hit och grillade lite. Så underbart att sitta ute och njuta av sommarkvällarna med vänner.

Slutligen så har den här dagen tillbringats på en brygga i Tullinge och nu ska jag laga mat!

RSS 2.0