bury all the pictures, and tell the kids that i'm okay

Om det var någon som undrade "vad i hela friden försiggår här" angående förra inlägget så var det så att jag blev tvingad. Nej okej inte direkt men kära Viktor påpekade lite surt att jag glömde gratta honom här i bloggen på hans födelsedag. Vilket så här i efterhand fick mig att tänka på att jag nog har glömt att gratta rätt många... Så grattis i efterskott på er, grattis i förskott och grattis om det nu skulle vara någon som fyller år idag.

Sitter här hemma och väntar på att mina vänner ska komma hit. Vi har gått från utgång till chilla till chilla + drinkar. Ja inte för mig, jag kör nyktert ikväll. Har varit lite sjuk nu ett tag och alkohol känns inte riktigt rätt + att jag har en hel del att göra imorgon.

Annars idag har jag inte gjort mycket, tvättat och fixat en massa inför Göteborg. På måndag sticker jag, Madde och brudarna ner till Götet och spelar Partille Cup. Det ska bli sååå kul. Lite löjligt att jag ser så mycket framemot att umgås i 6 dagar med mina 13-åringar, men Partille är så förbannat roligt. Stämningen är alltid magisk, handboll och sommar när det är som bäst. Hoppas på att vädret blir lite stabilare än Eken bara, visserligen blir det ingen lera i Partille för vi spelar på konstgräs men sol är ju så mycket roligare.


Kings Of Leon – Pyro

happy b-day

Grattis i efterskott till världens bästa Viktor, som blev en stor kille på 19 år den åttonde april! GRATTIS!!!


florence + the machine - rabbit heart (raise it up)


Eken Cup 2012

Om man skulle läsa igenom den här bloggen skulle man nog se att i åtminstone 50 % av inläggen så finns det något skrivet om vädret. Om det fruktansvärda regnet, om hur kallt det är eller, i bästa fall, om hur underbart det är i solen. Tyvärr är inläggen om solen ganska få. Och vädergudarna verkar ju inte vilja att det ska förändras den närmsta framtiden... Idag (liksom de flesta dagar de senaste veckorna) har det spöregnat. Fyfan vad jag är trött på det. Hallå, det är juli på söndag. J-U-L-I. Kan vi få hit värmen tack?!

Apropå regn så har jag inte skrivit något om Eken Cup som jag spelade med mina tjejer förra helgen. Det var en lerig historia om man säger så. Vi fick en torr match första dagen, sen började det fantastiska regnet. Vi hade ändå tur jämfört med många andra lag och slapp spela i spöregn, men leran kommer man ju inte undan. Leran, geggan, vattenpölarna. Men jag var så jäkla stolt över mina tjejer i jämförelse med förra året. I år gick vi in med ledorden "Den som inte är lerig efter matchen vill inte vinna" och alla var helt bruna efteråt (vissa kanske prioriterade leran lite väl mycket... men bara några haha), förra året hade jag bara en tjej som kämpade. Det ledde till ganska bra resultat mot lag som är på pappret bra mycket bättre än vi är. Att spela lika mot Skuru som spelar i nivå 1 normalt sett är helt okej, så vi lyckades vända geggan till vår fördel.

En skitmatch ledde till förlust (vi borde vunnit med 5-10 bollar), ett gäng bra matcher mot tufft motstånd ledde till 2 oavgjorda och 2 förluster. B-slutspel, första matchen var kanon. Vi spelade precis så bra som ska göra, lugnt och kontrollerat, ingen stress med dåliga avslut i anfall. Vi gör motståndarna dåliga och lyckas vinna med 1 boll. I kvartsfinalen dagen efter mötte vi Skuru igen (deras andra lag) och spelar tyvärr lite sämre och resultatet blev 4-8. Sega ben, trötta kroppar. Allt som allt, en helt okej turnering och vi var allihopa nöjda trots det dåliga vädret.

Bjuder på några mysiga bilder på mina brudar:


and you know I'm fine but I hear those voices at night

Tänk, det regnade inte på årets midsommarafton! Det måste har varit någon sorts mirakel! Nu regnar det ju dock...

Min midsommar blev inte riktigt vad jag hade tänkt mig. Planen var att ha världens bästa dag/kväll med mina vänner men eftersom jag har varit jätte(JÄTTE)sjuk sen i tisdags (och egentligen inte kunnat äta ordentligt sen i måndagskväl...) så tänkte jag att mina vänner kunde få slippa träffa mig. Så jag hängde med familjen till landet istället, helt okej mysigt det med. Men hade nog varit roligare med vännerna, hoppas ni hade det bra!

Nu sitter jag här nere i min lilla stuga, nerbäddad i sängen för det är kallt som fan. Och fuktigt typ. Blä. Ska göra något vettigare nu än att sitta här och skriva. Kolla på Disney-film med andra ord.


The Killers – Spaceman

j'adore

Frankrike var helt underbart! Soligt, varmt, god mat x 3 varje dag, hotellet är underbart (6:e gången familjen är där, 5:e för mig). Har egentligen inte jättemycket att skriva eftersom varje dag såg nästan likadan ut:

Gick upp vid ca kl.9 och käkade frukost på balkongen. Nybakad baguette med prosciuttoskinka och ett fantastiskt gott smör som tyvärr inte finns i Sverige och en supergod croissant. Hängde med ut och köpte bröd en dag, men annars direkt från sängen till frukosten. Sen spenderades hela dagen vid poolen med avbrott för att gå ut på stan för att käka lunch (undantag en dag då vi gick ut och köpte mat från marknaden). Middag ute, se lite fotboll utomhus på något café eller på sportbaren bredvid hotellet. Ja typ så varje dag. Underbart.


antibes

Vi har gratis wifi på hotellet så det kanske blir några inlägg under veckan. Vi har precis varit ute och käkat middag, det är så himla härligt när man kan sitta ute och äta sent på kvällen i bara t-shirt och shorts, älska värmen. Grabbarna stannade vid sportbaren bredvid hotellet på väg hem för att titta på fotbollen men jag orkade inte för det har börjat regna lite. Dessutom är jag löjligt trött eftersom jag bara sov en timme i natt och jag lyckades inte sova något på flyget imorse heller... Hänger nog med en annan kväll för det verkar vara ett nice ställe och Sverige spelar väl imorrn(?) så då ska vi nog dit.

Dagen har varit sjukt nice (även om jag gått omkring som en sömnlös zombie). Vi blev hämtade vi flygplatsen imorse av pappa i caben (mina föräldrar har bilat ner hit) och åkte direkt till hotellet och käkade en asgod frukost. Låg sen vid poolen ett par timmar innan vi gick ner på stan för att käka lunch (åt en sjukt god pizza, varför finns det inga bra pizzerior hemma i Sverige för?). På eftermiddagen blev det lite molnigt så vi passade på att vila lite. Hoppas att vädret blir nice resten av veckan, vädersidorna säger lite olika så vi får väl se...

Det blir nog inga bilder här på bloggen förrän jag kommer hem, men jag lägger upp på instagram (emmarasmussens) för den som vill bli avundsjuk hehe.

vive la france!

Sitter i bilen på väg ut till arlanda. Om 2 1/2 timme går planet mot franska rivieran och det kommer bli uuuunderbart! Sol, värme, bad, god mat och lite rosévin på det. I won't miss you hehe...

 


jag är inte beredd att gå än

Så det har tagit mig drygt en vecka att komma på vad jag vill skriva om studenten, för tankarna har gått fram och tillbaka. Det är nästan så jag börjat undra om jag har gått och blivit manodepressiv.

Studenten började regnigt och fortsatte tyvärr regnigt. Lite glädjedödare faktiskt. Att springa ut till ett paraplyhav och stå och hoppa på flaket i fem grader och regn var väl inte det ultimata. Men jag tror inte det var det som gjorde att jag tyckte att studenten var lite jobbigare än jag trodde och defintivt inte lika kul som jag hade trott och hoppats på (även om det nog varit bättre om solen varit på plats). Nej problemet är nog att jag är en person som har jättesvårt för förändringar, och då menar jag verkligen jättesvårt. Jag saknar redan skolan och klassen, saknar gemenskapen, tryggheten, ja alla vänner och ovänner jag har haft de senaste 3 åren (okej, 2 1/2 åren då...).

Så de första dagarna efteråt var grymt jobbiga men nu, en vecka senare har det börjat kännas bra. Nu känns det bra att vara ledig, att vara fri. Jag kan umgås med mina bästa när jag vill, för att jag kan. Jag kan vänta på nattbussen vid slussen kl. 02.50 en fredagsmorgon och gå upp sent på eftermiddagen, för att jag kan. Det är inte lika jobbigt att sakna, för jag vet att jag kommer se alla igen. Och framförallt känns det skönt att inte ha några måsten, inga läxor, prov, uppsatser eller rapporter att skriva. Det känns förbannat bra. De kommande månaderna ska jag inte göra något jobbigt, jag ska bara njuta av livet och umgås med mina vänner. Till hösten någon gång hoppas jag på jobb. Men det tar vi då.

Kortfattat om vad som hände på studenten då. Champagnefrukost hos Fredrik på morgonen. Mysigt och trevligt, bästa klassen. Bra mat, äcklig champagne och "smek-sången". Sen vandring till skolan i regnet med sång, skrik och visselpipor. Samling för alla avgångsklasser med rektorn i samlingssalen, ingen jävel brydde sig om vad han sa eller om de låtar som sjöngs, underbart. Lite extrafrukost, samling med Diana och skriva i studentmössorna. Sen dags för utspring och eftersom SMEK09B är bäst så sprang vi ut först. Låååång väntan längst fram i utspringskön, sen utspring som gick sjukt snabbt, träffa familjen. Det var sjukt kallt så jag gick tillbaka in i skolan ganska snabbt för att byta om. Sen dags för flaket. Vårt flak var awesome, lagom högt, bra musik och självklart bästa smek. Kylan förstörde grymt mycket och efter knappt en timme så hoppade vi av, helt stelfrusna. Krävdes lång varmdusch + bastu för att få tillbaka värmen och rörligheten.

Min mottagning var trevlig, fick mycket fint. Ett jättefint kakfat från min gudmor, en flaska champagne från min gudfar, halsband från odd magnusson och en filt från farmor, pärlörhängen från mormor och morfar, ett Efva Attling halsband (som jag bytte till ett armband) från fam. Lundin, Thomas Sabo-berlocker från fam. Gerke, presentkort på Guldfynd av fam. Göransson och fam. Larsson och ett objektiv och bidrag till en bartenderutbildning av min familj.

Sen på kvällen var vi hos Daniel. Alla var löjligt fulla och vi hade sjukt kul, haha!



Laleh – Vårens första dag

RSS 2.0