försök till uppdatering

Jag har verkligen ingenting att skriva om. Inget.

Lovet är skönt och efterlängtat. Jag gör mer eller mindre inget annat än sover, chillar och tränar lite. Nice. Har fått lite arbetsuppgifter av företaget som jag ska ta itu med men annars är jag ledig. Soft.

"we have a lot of fucking shit to do in that shower"

Haha! True story.

stretch 1, pass 8

Stretchen igår var nice. Vi körde inte alla övningar vi brukar, eftersom lite tid gick på slutet för att fotografera när vi stod i spagat.

En lite kul sak; vi körde sittande hamstringsstretch som vanligt men den här gången körde vi två och två. En stretchar, den andra hjälper till att trycka ner. Vi kör PNF-stretch (om jag ska försöka förklara det så fungerar det så här: man aktiverar musklerna, t ex drar benen emot sig med armarna samtidigt som man trycker benen bakåt åt andra hållet, man stretchar ett tag och sen slappnar man av i benen samtidigt som man fortsätter dra med armarna och på så vis kommer djupare) och efter första "omgången" så lyckades jag komma ner med magen hela vägen mot benen vid avslappningen. Sjukt! Har inte kunnat göra det sen jag gick på gymnastik för 10 år sen. Att han någon som hjälper till att trycka var kanon.

Vi tog som sagt bilder sen på slutet, precis som i början av kursen, för att se utvecklingen på spagaten. Vår instruktör skulle lägga upp bilderna på facebook, så förhoppningsvis får jag tag på de snart.

life is good

Skön dag idag. Behövdes efter dessa dagar med total mental utmattning. Känns som om man börjar bli människa igen nu.

Igår blev det en slappdag hemma, det vill säga, jag "tog ledigt" aka skolkade. Större delen av klassen gjorde tydligen detsamma, fick höra att det var bara 7 st i skolan... Men jag var så stört trött så jag orkade bara inte. Får väl skylla mig själv antar jag, vi stack ju ut och firade framgångarna på mässan i tisdagskväll/onsdagsmorse. Vi var ett gäng som drog till Hellströms. Hängde där ett tag och sen drog några av oss vidare till Lion bar. Jag och åtta grabbar, haha. Sjukt random, sjukt kul. Värd kväll helt klart. Nattbussen till Fruängen och sen promenad i kalla natten hem. Somnade någon gång efter kl 4.

Denna dag drogs igång med en seg franskalektion. Inte speciellt jobbig, bara seg. Fick reda på resultatet på senaste provet, fick en bok som ska läsas och inte så mycket mer. Sen var det mysstund på UF-lektionen. Lärarna hade fixat fika med tårta och så det blev fika och titta på bilder från mässan hela lektionen. Rektorn var förbi en stund också och snackade så fint om oss och hur duktiga vi är. Mysstund som sagt. Därefter seg multimedialektion tills jag och Tom drog iväg på kundmöte. Efter många om och men hittade vi tillsist fram till Mäklarhuset Älvsjös kontor i Fruängen, men när vi väl kom fram visade det sig att det blivit något missförstånd så mäklaren vi skulle träffa var inte där. Mötet blev uppskjutet 20 min så jag hann inte var kvar (stack på stretch) och Tom fick klara sig själv. Men jag tror att lyckades rätt bra, nyfiken på hur det gick, fick löfte om att få höra senare...

Nu ska jag nog ta mig ner till duschen och fräscha till mig lite. Kan behövas efter ett svettigt stretch- och OP-pass.

Bild lånad av bästa Carro.

våga vara egen 2012

Nu när allt har lugnat ner sig lite och man har hunnit ta in allt som har hänt de senaste dagarna så tänkte jag ta och skriva ner lite om UF-mässan. Det blir en lång text som ingen kommer orka läsa, men jag skriver ju för min skull...

I måndags var vi på plats i Älvsjö kl 10.00 för att påbörja monterbygget. Patricks pappa och bror hjälpte oss med byggandet, och tur var väl det för vi hade nog aldrig hunnit klart eller lyckats få den så snygg utan dem.


Enligt mig blev vår monter riktigt snygg. Enkel och stilren precis som vi ville ha den och jag tycker verkligen att den passade vår profil. Tyvärr höll inte monterjuryn med och vi hamnade inte på prispallen i Bästa monter-tävlingen. Ärligt talat förstår jag inte riktigt vad monterjuryn tänkte för de tre montrarna som vann såg ut som småbarn hade designat dem. Så jag kan inte riktigt vara besviken över att vi inte vann, för jag har hellre en snygg monter som inte är prisbelönt än en prisbelönt monter med färgstänk i regnbågens alla färger eller papperstallrikar uppklistrade på väggarna...

Kl. 15 var det dags för invigningen. Konfrenciern var väl sådär. Eller han var helt okej, men upplägget var lite löjligt emellanåt. Under invigningen delades fyra priser ut: Bästa affärsplan, Bästa webb, Responsible business award och Bästa UF-lärare. Vi var nominerade i affärsplan och webb, men vann tyvärr inget. Riktigt trist, jag hade verkligen hoppats på vår affärsplan då jag tycker den är riktigt bra. Himla trist att inte ett enda Sjödals-företag tog pris i Bästa affärsplan, vi hade ändå 5 av 15 finalistplatser...

Sen drog mässan igång. Själv stod jag mest vid simulatorprogrammet vi hade som aktivitet i montern, är ju som jag skrivit tidigare inte så förtjust i att sälja. Det skötte Tom och Patrick så himla bra ändå, och Patrick blev en av 40 semifinalister i Bästa säljare. Mot mässans slut var jag dödstrött och hade sjukt ont i ryggen och huvudet och tyvärr tyckte jag inte första dagen var så kul som jag hade trott.


Tisdagen började bra. Vi var på plats redan kl 8 för att förbereda lite inför eventuell intervju med Bästa UF-juryn och hänga upp helikoptern i montern m.m. Vid 9 kom listan med finalisterna till Bästa UF och vi var med! Totalt 3 företag från Sjödal, sjukt kul. Himla skönt att få börja dagen med en sådan nyhet, energiboost. Under dagen träffade vi galet många jurys, en för alla tävlingar vi var med i. Bästa tjänst-juryn kom förbi en sväng också, fast vi inte hade ställt upp i den tävlingen. Rätt intressant faktiskt, undrar varför. Vem hade fixat det? Kul hursomhelst. Mässbesökarna på tisdagen var inte direkt vår målgrupp (mer eller mindre bara ungdomar), vilket gjorde att vi hade lite svårt att sälja till dem i början. Men efter lite tips från en från Bästa UF-juryn gick det lite bättre, vi försökte helt enkelt få ungdomarna att sälja våra foton åt oss, till föräldrar, grannar osv. i utbyte mot 500 spänn. Många visitkort delades ut, får väl se om det ger något resultat. Vi fick faktiskt även ett uppdrag av bo:x (galleria för hus och inredning). Stod även denna dag mest vi simulatorprogrammet, men gav mig även på att ragga på smågrabbar med hjälp av 500kr-löftet... Mässan kändes mycket roligare dag 2, troligen för att jag inte var lika trött.

Vid 15 var mässan slut och det var dags för stora prisutdelningen. 10 priser delades ut, vi tävlade fortfarande i Bästa logotyp, Bästa vara, Bästa produktutveckling, Bästa monter och såklart Bästa UF-företag. Utöver det delades även priser ut i Bästa tjänst, Bästa säljare, Bästa UF-skola, Bästa design och formgivning och Miljöpriset.

Bästa logotyp var precis som Bästa affärsplan en tävling jag verkligen hade hoppats på att få pris i, men icke. Tredjepristagaren Extra Charge logga var riktigt snygg och på andra plats kom Warm Sweden från klassen med sin färgglada parkbänk. Men ettan, nja. Den var inte så snygg. Så lite besvikelse över det.

Bästa vara trodde jag nog inte riktigt att vi hade chans i eftersom vår flygfoton ligger i gränslandet mellan vara och tjänst. Fotografering är ju en tjänst men våra foton är vår vara.

Bästa produktutveckling tog vi silver i! Hur kul?! Så himla skön känsla att få gå upp på scenen och ta emot pris, snacka om erkännande av vår affärsidé.

Bästa UF-företag. Tävlingen vi jobbat ihjäl oss för sen starten i september. Tävlingen man gått och hoppats på att lyckas i under hela mässan men ändå inte riktigt vågat tro på. Så att få höra motiveringen som började med "location, location, location" och förstå att man har hamnat på prispallen, den känslan går inte att beskriva men gör ett försök med orden stolthet, lättnad och glädje. Att komma trea av 450 företag när vi ligger rejält efter i budgeten pga vår försenade försäljningsstart säger en hel del. Att flertalet personer, unga som vuxna, elever som lärare, kommunarbetare som jurygrupper, tycker vår affärsidé är riktigt spännande och är intresserade av våra foton säger lite till. Vår affärsidé är grym och det kan bara bli bättre. Nu jävlar ska vi jobba som fan med försäljning och marknadsföring m.m. fram till 14-15 maj då SM hålls på Stockholmsmässan!


Vi hade såklart fler grymma pristagare från Sjödal. Step One - 3:a i Bästa tjänst. Warm Sweden - 2:a Bästa logotyp och 3:a Responsible business award. Climabags - 1:a Miljöpriset. Och grymma Sofia och Ellen som tog guld respektive silver i Bästa säljare. Sjukt kul med två tjejer från klassen som etta och tvåa av drygt 2000 företagare.

lycka!

VI HAR GÅTT TILL SM!! HELT SJUKT!

Tvåa i Bästa Produktutveckling och TREA I BÄSTA UF-FÖRETAG!! Alltså trea av alla 450 företag som ställde ut på Våga Vara Egen (Stockholmregionen)! Så jävla underbart!

Nu ska vi ut och fira, hörs sen!


vve 2012

Dagarna bara flyger iväg just nu och imorgon (och på tisdag) är det dags för Våga Vara Egen (stockholms UF-mässa). Jag är taggad även fast det är skräckblandad förtjusning just nu. Jag är ju verkligen ingen supersocial människa och det här med att sälja/ragga upp kunder är inte min grej. Dessutom är jag så himla nervös för att något ska gå fel, typ att jag/vi gör bort oss inför juryn. Hehe. Nej men det ska nog gå bra.

Jag tänkte att jag skulle försöka twittra från mässan på vår företagstwitter under mässan, så den som vill kan följa oss här: http://twitter.com/#!/PanoramaPic. Eller kom förbi och säg hej! Mässan är öppen 16.30-20.00 på måndagen och 09.00-15.00 på tisdagen och vi står i monter A07:41.


ge mig vår och värme

Sitter just nu på pendeln på väg till studion för stretch och OP. Men tack vare SL och alla fantastiska signalfel lär jag komma för sent. Dö SL dö... Hatar att vara sen, man blir så himla stressad.

De senaste dagarna har gått sjukt snabbt och jag har mer eller mindre spenderat dem framför datorn och InDesign. Håller på att layouta lite broschyrer och flyers till Våga Vara Egen-mässan (UF) som är på måndag och tisdag. Ska faktiskt bli sjukt kul, men samtidigt är jag i vanlig ordning nervös. Nervös för att inte montern ska bli som vi tänkt oss, nervös för att göra bort mig/oss framför UF-juryn, nervös för att saker ska gå åt helvete. Måste verkligen sluta med det här, det kan ju knappast vara hälsosamt...

Nu är vi äntligen framme vid centralen. Min stretch börjar om en kvart. Jag är så körd.

pole dance nivå 2, pass 7

Dagens polepass gick faktiskt riktigt bra! Trots lite förkylning i kroppen. Visst kände jag mig lite svagare än vad jag brukar emellanåt men det mesta fungerade idag och det kändes himla bra mentalt. Idag tränade vi Full inverts som vanligt, Inverted crucifix, Thigh hold, Cross ankle release -> Jewel. Vi fick dessutom testa två trick man egentligen kör på nivå 3, Gemini och Shoulder mount.

Jewel är ett tungt trick och det kändes verkligen i ryggen. Märkte att jag är riktigt stel i axlar och rygg, måste verkligen stretcha... Fick lite tips av min instruktör också, har ju haft svårt att hålla mig kvar på stången då jag är så kall om benen. För att kompensera det måste man knipa åt ordentligt med benen men jag har svårt att göra det, mina knän böjs bakåt i vanlig ordning så jag har inte riktigt hittat hur jag ska göra än. Så fick ett tips om hur man kan "låsa ihop" fötterna för bättre knip och det fungerade asbra! Så Jewel fungerade faktiskt rätt bra.

Gemini gick lite sådär. Kul trick, snyggt dessutom. Fick till det med hjälp men på egen hand gick det inte så bra. Men det är ju ändå ett nivå 3 trick...

Shoulder mount känns helt omöjligt! Men å andra sidan kändes Full inverts det också i början. Vi körde väl egentligen inte Shoulder mounts på riktigt utan snarare någon sorts förövning. Och det var så sjukt tungt! Och kändes galet mycket i axeln. Man lyfter ju ändå hela sin kroppsvikt med hjälp av trycket från händerna och axeln mot stången. Måste nog jobba lite mer med överkroppsstyrka innan jag klarar det...

Sista passet för nivå 2 för mig (missar det sista för jag är på Våga Vara Egen-mässan nästa måndag)... Tiden har som vanligt gått helt sjukt snabbt! Tycker att jag har lärt mig riktigt mycket och min instruktör har varit kanon. Nästa omgång (mars-april) blir det nivå 3 (lite nervös, men det går nog bra) med en ny instruktör, hoppas och tror att hon är lika bra!

Avslutningsvis, fa-an vad jag älskar pole dance!

dagens update

Skön söndag. I förmiddags stack vi återigen ut till Drottningholm för att fota och idag var ju vädret underbart. Sol och till och med plusgrader. Det finns hopp om livet. Tog några schyssta bilder, förhoppningsvis blir kunden nöjd.

Träning med mina tjejer på eftermiddagen. Jag hade bara 6 spelare nere som alla var lite småsjuka så träningen blev rätt intressant. Svårt att hitta några vettiga övningar när det till slut bara är 3 st med och kör... Men men, det gick hyfsat ändå.

Tidig middag och nu har jag varit en riktig hemmafru och bakat blåbär/hallon-paj. Asgott.


human popsicle

Fullt ös idag. Blev upplockad av delar av företaget i förmiddags, sen åkte vi ut till Drottningholm för att fota åt en potentiell kund. Det gick bra, men vädret är inte optimalt idag så vi sticker ut imorgon också. Sen gjorde jag ett försök att ta mig från Drottningholm till Berns (ska på plugga utomlands-mässa) kommunalt. Gick faktiskt mot förmodan bra och nu sitter jag vid Kungsträdgården och väntar på Lindahl. Hann till och med trycka i mig lite äcklig donken. Life is good. Minus kylan då.

https://cdn3.cdnme.se/cdn/7-2/1991871/images/2012/pic_188832954.jpg" class="image">


friday i'm in love

Skönt att när man är påväg hem en fredageftermiddag, lite lagom sliten från lång vecka, och ser framemot lite tid för sig själv i ett tomt hus så möts man av hela familjen. Kl. 14.15. Det är typ en once in a lifetime upplevelse hemma hos oss. Så ja, där rök min sköna forever alone-stund.

Har varit en rätt chill dag ändå. UF-lektion i 3-4 timmar där jag endast satt och klippte och klistrade med vår miniatyrmonter. Hade glömt hur kul det är att pyssla (hehe). Sen lång lunchrast och tillsist engelska där vi hade filmdiskussion i smågrupper om A Clockwork Orange men det slutade med att vi satt och diskuterade vilka kändisar vi skulle banga på eller inte. Helt okej dag.


"motherfucker, can't you see that we're having a girls night out?"

Jenna Marbles. Sjukt grym människa. Älskar hennes videos, de är så jävla awesome! Tänkte att jag skulle liva upp den här bloggen lite med några av mina favoriter:


stretch 1, pass 6

Stretchen idag gick relativt bra. Men jag får fortfarande panikångest när vi kör straddle. Jag får svårt att andas och vill bara därifrån. Känns inte så jättekul direkt.

Spagaten på mitt bra ben (vänster) börjar ta sig! Sjukt kul. Jag har en bra bit till marken men jag kommer längre än i början av kursen i alla fall. Med höger ben fram är det svårare, får ont på baksidan av knät (mitt skadade) vilket skrämmer mig och det gör att jag har svårt att hålla mig kvar i stretchen. Är så himla rädd för att paja något även om jag egentligen vet att det är mer eller mindre omöjligt när vi stretchar så lungt och försiktigt.

Terminen börjar ta slut och det är dags att bestämma sig för vilka kurser man vill köra nästa omgång. Min instruktör tycker att jag är redo att gå upp till Stretch 2, men jag känner att jag inte är där mentalt än. Och det höll hon med om, så jag tror att kör 1an en gång till först. Däremot ska jag köra pole nivå 3 (hjälp!), enligt min pole-instruktör är jag redo för det. Vilket är himla kul för det visar ju att jag har utvecklats mycket de senaste veckorna. Lite skrämmande dock, kommer vara helt klart sämst i gruppen...

Efter stretchen körde jag OP. Men var ganska oinspirerad och dessutom kall som en isbit så det gick inte så jättebra. Var dessutom bara jag och en annan tjej där så det var ju rätt tomt och trist. Carro börja nästa termin så jag har någon att gå med!!

Lilla salen. Forever alone.

pole dance nivå 2, pass 6

Dagens träning gick så mycket bättre idag än förra veckan! Dock så är jag omänskligt kall om benen trots uppvärming och styrka, så fort det är dags att börja använda sig av huden på benen som grepp blir mina ben isbitar. Inte kul. Blir så himla svårt att försöka få till typ Cross ankle release då eller Crucifix då. Glider bara ner.

Idag tränade vi Full invert, Cross ankle release, Inverted thigh hold, handstand och på slutet fick vi testa på att ha stången på spinny och då körde vi Hollywood spin -> piruett -> reversed grab spin -> någon snurr som jag inte har namn på -> klättring -> pole sit.

Full inverts går asbra nu! Så glad! Är säkert inte så snygga, men jag kommer upp ordentligt. Ska försöka med raka ben från start nästa vecka.

Cross ankle release gick helt okej, men som jag skrev, jag får inget grepp utan glider bara ner på golvet. Får väl antagligen försöka kompensera med knipa ordentligt med musklerna men jag har fortfarande (konstigt nog) svårt att hitta alla muskler i mitt skadade ben.

Inverted thigh hold var kul, men samtidigt lite läskigt (pga dåliga greppet...). Lyckades bara på ena sidan, på andra sidan (min dåliga sida) gled jag ner.

Spinny var intressant. Man blir stört yr och det är svårt att kontrollera farten. Hollywood spin fungerade rätt bra, men att gå över till reversed grab spin via piruetten var galet svårt. Så jag fick ju alltså inte ihop hela kombinationen. Klättringen var också svår, fick för mycket fart...

stick to the stuff you know

Idag hade vi och 47 andra UF-företag företagspresentationer för Bästa UF-juryn på Handelskammaren i Stockholm. Och jag hatade varje sekund. Jag har hatat varje liten del av denna jävla presentation sen vi började med skiten. Jag hatar att stå på scen, jag hatar att höra min egen röst, jag hatar att öva om och om igen för då tvingas jag göra allt det jag hatar. Man är bra på olika saker och jag är definitivt inte gjord för att stå på scen och hålla tal/presentationer/föredrag/etc.

Jag vill aldrig göra om det igen. Förstår inte meningen med det. Fine om man faktiskt känner sig stolt efteråt, en stund av lättnad, glädje och mod för att man tog tummen ur röven och lyckades trotsa sina rädslor men det gör inte jag. Jag mår bara dåligt. Stressar i flera veckor innan, har panikångest precis innan presenationen och är arg och besviken efteråt. På vilket sätt är det här bra för mig? Nej fan ta alla jävla presentationer, jag tänker hålla mig borta från dem från och med nu.

now i wear the brand of traitor, don't it seem a bit absurd? when it's clear i was so obviously framed

Har kommit fram till att Religion A är helt klart det bästa ämnet vi läser just nu, och vi har ändå bara haft fyra lektioner och har inte ens börjat läsa om någon religion än. Just nu håller vi på med etik och moral och ganska stora delar av lektionerna går åt till värderingsövningar och diskussioner. Underbart! Jag älskar det. Tycker det är nästan överdrivet roligt att argumentera för min åsikt och skapa diskussioner med andra. Att vår lärare dessutom är kanon gör ju inte saken sämre direkt.

Idag hade vi handboll på idrotten och det var sjukt kul! Alltid lika kul när icke-handbollsspelare ska prova på att spela handboll. Det är ju inte direkt en lätt idrott som alla vet ungefär hur man spelar. Men jag tycker att klassen skötte sig bra, haha.

Nu ska jag ner och duscha för det har jag inte gjort sen handbollspasset (äckel jag är) och sen ska jag njuta av supergod morotskaka framför några Sex and the City-avsnitt.


Ray LaMontagne – Lesson Learned

RSS 2.0