sista året som tonåring börjar... nu!

19 år idag! Waaah jag börjar bli kärring. Hehe.

Soft dag som typ alla födelsedagar. Väckt av "skönsång" på morgonen av kära familjen. Fick fina presenter: Sex and the City-boxen, min älskade alldeles-för-dyr-för-en-fattig-student mascara, parfym från Clean, hemstickade handledsvärmare + pengar från farmor, och kanske det bästa, "student-spons" av mamma och pappa. Vet inte riktigt vad det innebär än, men om jag har fattat det rätt får jag lite finansiell hjälp med studentskivor och kläder och så. Awesome.

På kvällen åt jag och familjen middag på Grill, precis som på min 18-årsdag. Skulle nog tro att att Grill är min absoluta favoritrestaurang. Maten är helt otroligt god, längesen jag åt så gott kött och efteråt var jag nästan äckligt mätt. Och det är ett så himla häftigt ställe med soft atmosfär. Hela restaurangen är liksom uppbyggd och inredd i olika sektioner och om man kollar på bilderna utan att ha varit där så ser det inte ens ut som samma restaurang. Vi satt i vad jag skulle kalla Burlesque-delen, där vi även satt förra året. Skulle helt klart kunna tänka mig att jobba som servitris/bartender där någon gång.


pole dance nivå 2, pass 5

Dagens polepass gick rent ut sagt åt helvete. Jag var kal, hal, trött, matt i kroppen och pulsen drog iväg så fort jag ansträngde mig lite. Allt det gjorde ju en rätt oinspirerad om man säger så. Så irriterande. Tror att det är den förkylningen som jag hade för några veckor sen som fortfarande spökar. Hade en liknande upplevelse för ca 1 år sen när jag tränade hos sjukgymnasten, och det höll på alldeles för länge. Hoppas verkligen inte att det här blir långvarigt.

Hursomhelst tränade vi Full inverts (som var det enda tricket som gick förvånansvärt bra), Elbow stand mot stången, Windmill direkt till climb, Teddybear och Cross ankle release. Inget fungerade utom full invertsen. Irriterad som sagt.

we're in the air, up in the air

Fredag. Underbara dag.

Lite mindre underbar den här veckan dock eftersom vi måste åka till skolan imorgon. Ja, vi måste alla vara i skolan imorgon lördag. Sjödalsgymnasiet har nämligen öppet hus och då ska alla elever vara där för att tala om för alla förvirrade 9or hur bra skola vi går i. Personligen tycker jag det är förjävla dåligt att de tvingar dit oss på en lördag, folk kanske har annat för sig? Jobb eller matcher till exempel. Vi får kompledigt på måndag men jag tycker ändå att det är dåligt.

Ikväll tänker vi inte på det dock för ikväll ska vi har tjejmiddag hemma hos bästa Ellen. Bara vi fem tjejer som ska umgås i kväll, utan grabbarna. Det är inte ofta det händer. Vill köra en tjejutgång någon gång också, det måste vi ta tag i. Ikväll blir det dock ingen utgång (för vi ska ju som sagt till skolan imorgon...) utan "bara" middag, vin, tjejsnack och mys. Ska bli asnice!

Nej nu ska jag fixa till mig lite. Typ byta om så jag slipper gå ut i pappas gamla sunkiga overallströja... Ha en bra kväll!


Radical Face – Wrapped In Piano Strings

stretch 1, pass 4

Pass 4 på stretchen igår... Gick inte så bra. Vi stretchade hamstrings (och för mig även vaderna, särskilt höger... sjukt stel), höftböjaren, axlarna och körde straddle och spagat.

Det gick som sagt inte bra alls för mig, kallsvettades, mådde illa och hade svårt att andas. Eller andas kunde jag ju, men det kändes som om det satt en stor klump i bröstet på mig. Min instruktör tror att det var för att jag nyligen har varit sjuk, tydligen så kan kroppen reagera rätt starkt om man stretchar efter man varit sjuk. Tycker att det låter rätt logiskt. Stretching är ju inte farligt för kroppen, utan det gör ont för att kroppen är ovan att sitta/stå/ligga i de ställningarna och därför reagerar kroppen och vill skydda sig. Och har man precis varit sjuk så kanske kroppen vill skyddar sig extra mycket? Ingen aning, ren gissning från min sida.

Hade egentligen tänkt att köra OP (open pole) efteråt men mådde ju inte så bra. Åkte därför hem och provade att stretcha höftböjaren lite till. Jag har ju stora problem med att stå på knä så jag fick tips om ett annat sätt att stretcha höjftböjaren på. Man ligger på rygg på en säng, soffa eller något annat som är en bit från marken. Hela benen ska hänga över kanten och så fäster man vikter ("sandsäckar") runt vristen på det ben man vill stretcha, hänger det över kanten samtidigt som man drar upp det andra benet mot magen (fosterställning typ). Sen ska man ligga så i 10-15 min. Den var riktigt brutal och jag orkade inte ligga längre än 7-8 min. Får skärpa till mig och bita ihop lite nästa gång.

pole dance nivå 2, pass 4

Tränade full invert, inverted crucifix -> handstand,  spinny climbreverse grab spin och ytterligare ett trick som jag aldrig uppfattade något namn på.

Full invert börjar ta sig! I alla fall på min bra sida. Dock har jag fått ett riktigt brutalt blåmärke på revbenen efter att ha gjort inverten på min bra sida, måste fråga om jag gör något fel som gör att jag smäller i stången... Den dåliga sidan går lite framåt, men det är tungt.

Inverted crucifix börjar jag bli rätt bra på, och att gå till handstand var kul. Riktigt läskigt i början dock, innan man fattade att "nej jag kommer inte ramla ihop om jag släpper ena benet". Tror dock att jag måste bli vigare både rygg och höftböjaren för att få den snyggare.

Spinny climb har jag fortfarande svårt för. Men å andra sidan vill inte benen hamna riktigt rätt på vanlig climb heller så jag vet vad jag måste öva på. Jag har verkligen sjukt dålig kontroll på kroppen.

Reverse grab spin var kul, men svår. I alla fall för mig och mina koordinationsproblem...

Blåmärksstatus: Vänstersidan sönderslagen (med överdrift). Konstigt blåmärke på revbenen, blåmärke mitt på foten (även på höger), några på ben och armar. Blåmärke på höger axel från "nergången" från handstand/inverted crucifix. Jag håller på att utveckla ett permanent blåmärke på insidan av vänster knä, tror det kommer från inverted crucifix (vilket är lite konstigt då man håller fast sig i låren... Antar att det är när man drar sig upp).

trött på allt krångel

Sitter på bussen på väg till kvarnberga och träning med mina tjejer. Vi har precis börjat med 3-2-1 försvar och det är visserligen svårt att säga efter en träning men jag tror att det kommer bli bra.

Efter ska vi ha föräldramöte och jag och Madde ska övertala föräldrarna att tjejerna visst är mogna, både handbollsmässigt och mentalt, att åka till Partille i sommar. Skön grej.


battle of the pole

Ikväll är det Battle of the pole (pole dance tävling) på Clustret på Söder mälarstrand. Jag vill gå! Men jag vill inte gå själv, känns lite forever alone över det... Någon som vill gå med mig?

Pole dance-tävling, stage-performances, fashion show och nattklubb med DJ utlovas enligt http://www.battleofthepole.com/. Kostar dock 300 kr... Men tror att det kommer bli en galet bra show!

Gå med mig?


peel the scars off from my back, i don't need them anymore. you can throw them out or keep them in your mason jars

Äntligen är denna skitvecka över! Att må så extremt dåligt (ja, jag är väldigt ynklig som sjuk) kombinerat med äckligt mycket att göra och alldeles för lite sömn är ingen höjdare. Och då var jag ändå hemma från skolan i onsdags.

Efter lite tekniska problem (som resulterade i endast ca 3 1/2 timmars sömn i natt) var jag äntligen i stort sett klar med layouten till vår företagsrapport som är en del av tävlingen Bästa UF-företag. Så dagen har ägnats till finlir med rapporten i InDesign + fixa till övriga tävlingsbidrag (vi tävlar i Bästa Vara, Bästa Produktutveckling, Bästa Webb och Bästa Logotyp + Bästa Affärsplan, Bästa Monter och Bästa Säljare). Stackars mitt företag, jag blir världens största bitch när de kommer med önskemål om ändringar i layouten som jag inte tycker om... Men vi blev i alla fall klara till slut. Det känns så sjukt jävla skönt!



Radical Face – Welcome Home, Son

sverige vann i alla fall

Fyfan vad dåligt jag mår. Idag har varit en riktig jävla skitdag... Förkylningen har nått den mysiga punkten då ögon och näsa bara rinner och rinner. Känner mig äcklig, är äcklig, ser äcklig ut. Och ändå var jag tvungen att släpa mig till skolan för det börjar dra ihop sig med företagsrapporten som ska vara klar på fredag. Så idag har det varit FML på hög nivå. Imorgon tänker jag vara hemma. De får klara sig utan mig.

Ska dö i sängen nu, godnatt.

pole dance nivå 2, pass 3

Som jag skrev i förra inlägget, är riktigt förkyld och därför blev inte träningen idag helt 100. Kände mig lite svagare och tröttare, men det gick.

Vi fortsatte träna full invert, som faktiskt börjar bli lite lite bättre. Är inte riktigt där än, måste lyckas trycka upp rumpan för att få "skrevet" (i brist på bättre ord) närmare stången. Men jag har kommit en bit på vägen i alla fall, till och med på min dåliga sida.

Sen tränade vi några nya trick, Crucifix och Inverted crucifix. Så idag var första gånge som vi hängde helt upp och ner! Det gick faktiskt riktigt bra, men jag fuskade lite... Var för kall om benen och fick därför inget grepp på stången så jag fick använda någon "grepp-sprej" som hjälp. Sen satt jag fast på stången, gjorde nästan ont. Måste se till att prova nästa vecka utan sprejen.

Vi fick även testa en ny spin, Corkscrew, och den var riktigt svår. Och brutal mot överarmarna, särskilt precis vid armhålan. Blåmärkena börjar redan ta sig. Hade problem med att få över höfterna helt på andra sidan stången, och att behålla ryggen mot stången istället för att vrida på mig.

vandrande bacillbomb

Sitter på tunnelbanan på väg hem från pole dancen... Sjukt trött och jätteförkyld så egentligen var det väl mindre intelligent att åka och träna.

Är så sjukt snorig och sitter och snörvlar hela tiden. Kärringen mitt emot ger mig evil eye hela tiden, suckar och skruvar på sig. Man verkligen ser hur obekväm hon är. Funderar på att dra av en riktigt fet nysning rakt i ansiktet på henne bara för att...


i valet och kvalet

Åh jag börjar få ont i halsen. Och vi ska ju ut ikväll!

Men du har ont i halsen.
Men jag vill ju ut!
Men du har inte tid att bli mer sjuk nu.
Men jag vill ju hänga med mina vänner ut...?

Blä.

stretch 1, pass 2

Idag var ingen bra dag... Tror jag har lite sjukdom i kroppen (vilket inte skulle vara så konstigt eftersom vi har sjukstuga hemma just nu, halva familjen är sjuk i någon mystisk sjukdom). Idag stretchade vi mer eller mindre samma muskler som förra veckan; hamstrings och höftböjaren. Gick rätt bra ända fram till spagaten, mådde så jävla illa och kallsvettades. Blä. Men det lugnade ner sig igen. Vi körde en övning två och två som kallas straddle och den var riktigt bra eftersom man fick hjälp av någon annan som tryckte ner en (och särskilt eftersom jag fick köra ihop med vår instruktör). Kommer ha galet mycket träningsvärk i morgon.

Har fortfarande problem med mitt trasiga knä... Kan inte stå på det och då blir det svårt att stretcha höftböjaren. Men fick tips om en hemuppgift som jag ska prova, måste bara hitta lite vikter först (sandpåsar att spänna fast på benet)!

11-01-12

Konstig dag som ändå blev rätt skön. Vaknade upp efter alldeles för lite sömn och alldeles för lite plugg och åkte till skolan och skrev prov i Internationell ekonomi. Provet gick mer eller mindre åt helvete, troligtvis på grund av båda tidigare nämnda faktorer. Men ärligt talat, jag orkar inte riktigt bry mig. Jävla skitämne. Tråkigare ämne finns nog inte.

Svenska C sen och det enda som egentligen gjordes då var att vi fick veta att vi i företaget fått MVG på vår företagspresentation. Solklart MVG var det tydligen också, vår lärare hade inga kommentarer. Känns förbannat skönt. Sen var övriga lektioner inställda så trevligt nog åkte hem jag hem innan kl. 13.

Totaldäckade i några timmar (lär ju aldrig kunna sova ikväll...). Sen iväg på träning med tjejerna. Sjukt rörig träning. Av någon idiotisk anledning var mittväggen nere i Kvarnberga och eftersom jag var ensam tränare ikväll blev det halvplan. 18 tjejer på en liten sketen halvplan (hallen är ju redan liten när väggen är uppfylld) var ingen höjdare. Alla mina planer försvann, och det var svårt att hitta på nya vettiga övningar då vi hade en ny tjej nere och då måste man ju anpassa lite... Aja någon kaosträning får man ta.

Nu, plugg. Internationell ekonomi-rapport, idrottsuppgift och franskaläxa. Det SKA jag bli klar med ikväll.

pole dance nivå 2, pass 2

Dagens pass var rena döden för insida lår! Åh smärta. Fast till min stora glädje så börjar det kännas allt mindre, huden vänjer sig (och hjärnan med). Vi övade full invert, spinning climb + pole sit, cross knee release och egg (tror jag att tricket hette, hittar hursomhelst ingen bild... Men går från pole sit till att dra ihop sig som ett ägg, armarna runt benen och huvudet mot knäna).

Full invert går inte! Hittar inte musklerna man måste använda för att dra upp rumpan mot taket! Är nog antagligen för svag... Får kämpa vidare med den, för den är riktigt viktig för ta sig vidare.

Spinning climb... Hahaha. Nej koordination har nog aldrig varit min starka sida. Hjärnan får helt enkelt inte ihop klättring med snurren och farten. Vanlig climb går bra, men får nog jobba en del på spinning climb.

Min pole sit är helt okej, den gör inte alls lika ont längre. Värre blir det ju när man skulle vika ihop sig i egg, aj!

Cross knee release är jag faktiskt riktigt stolt över! Den är nog inte den snyggaste än, men det går! Gör inte heller lika ont längre, och jag vågar hänga längre upp i stången nu. Ska försöka göra den lite smidigare och snyggare, just nu är den lite "långsamt hakig".

när insikten om framtiden kommer som käftsmäll

Jobbat arslet av hela dagen idag med diverse plugg. Typiskt mig att skjuta upp allt till sista stunden.

Mitt i allt pluggkaos idag bestämde jag mig för att nästa jullov så ska ja fan se till att planera in en pluggdag mitt på lovet så man får någonting gjort. Tog en sekund att inse det blir inget nästa jullov för snart börjar sista terminen på gymnasiet och till sommaren blir vi arbetslösa. Eller för säga det lite mer positivt: arbetssökande/in between jobs/ tillgänglig arbetskraft... The point is, fa-an vad fort det går! Och visst är det lite deprimerande att jag tycker att det är lite sorgligt?


that's pole dance!


Så jävla awesome! Tjejen i mörkblått/limegrönt, Oona Kivelä, är helt klar min nya idol (hon vann även senaste Pole Art).

stretch 1, pass 1

Stretchen igår var faktiskt riktigt kul! Vem kunde tro att smärta kan få en att le så mycket? Visst var det nästan outhärdligt emellanåt men det är så kul när man märker att det fungerar, även om det inte går att se några resultat efter första gången. Men resultat lär det bli efter 8 veckor, sen får vi se hur stora de blir... Vår instruktör Serena (som jag skrev om HÄR) tog kort på oss på slutet när vi skulle sitta i spagat, så vi kan se skillnaden om två månader. Hoppas jag kan få tag på bilderna sen!

Igår stretchade vi hamstrings, höftböjaren och ljumskarna.
Jag var helt okej rörlig i hamstrings men verkligen inte i ljumskarna. Höftböjaren är svår att säga, fick problem med knät.

vänner, guld, hard work och träning

Igår efter stretchen åkte jag hem till Ellen för att tillsammans med henne, Micke, Viktor och Daniel kolla på JVM-finalen. Det var jättekul att träffa mina kära vänner igen, har inte sett dem sen lovet började... Vi såg på en sjukt dålig film (All American Orgy tror jag den hette) och sen såklart finalen som var sjukt spännade och grymt irriterande eftersom det aldrig blev något mål. Men Sverige vann ju tillslut i alla fall!

Fick skjuts hem av Daniel sen (tack snälla!), dog i sängen typ vid 05.00 och gick upp för ca 2 timmar sen. Det vill säga, dagen är mer eller mindre förstörd. Nu ska jag försöka ta mig i kragen och plugga då jag insåg att det här är det som måste göras nu/närmsta veckan:
  • Företagsrapport (text + layout)
  • Idrottsuppsats
  • Internationell Ekonomi: uppsats
  • Internationell Ekonomi: prov
  • Engelska C: novell
  • Franska: läxa
  • UF: loggbok 3
  • Multimedia
Skönt.

Insåg förresten att jag har börjat skriva en del om min pole dance och eftersom det är en sådan underbar träningsform som jag har börjat älska så har jag skapat en ny kategori nämligen "pole dance". Där kommer jag att skriva ännu mer om tricksen, stängerna och blåmärken, och framförallt tänker jag börja föra träningsdagbok där så jag kan se mina framsteg och vilka tricks jag har lärt mig.

@north pole studio

Sitter just nu i pole dance-studion. Ingen pole idag dock utan stretchklass. Vet egentligen inte vad jag kan vänta mig efter som jag inte har stretchat med vighet som mål sen jag gick på gymnastik (typ 10 år sen). Men vad jag har hört så är det en timme ren och skär smärta... Jag är faktiskt lite nervös!


(y)

Jag är sjukt sugen på att spela monopol! Har varit det ett tag nu (typ sen jag rensade ur alla gamla spel ur mitt rum...) och nu när person efter person lägger upp bilder på när de spelar på facebook så är jag astaggad! Någon som vill ha monopolkväll med mig?


äntligen!

Äntligen har jag fått min iphone! Så nu slipper min omgivning mitt tjat om att jag har en dålig mobil. Tror att de flesta känner "äntligen!" på det också... Fast jag kan i och för sig inte använda den "på riktigt" än för mitt nummer porteras inte förrän på måndag... Men internet fungerar i alla fall!

Så nu sitter jag och testar blogg.se-appen. Det var väl egentligen det enda jag ville säga... Joo förresten, jag utgår från att alla ni äppelnördar som redan har haft iphones nu ett tag tipsar mig om alla appar jag bara måååste ha. Har redan laddat ner en del men har säkert missat några livsviktiga som ni har bättre koll på än vad jag har.


win

Vi körde lite styrka för axlarna igår på pole dancen, bland annat fick vi gå skottkärra. Vi körde någon specialvariant där den som är "skottkärran" hade fötterna på den som går bakoms axlar (istället för att den som går bakom håller i benen med händerna), om ni förstår hur jag menar. Jobbigare än jag trodde...

Under tiden kunde jag inte låta bli att tänka på det här klippet... Så jävla awesome killar, haha:


bara för att det är 2012

Så om det är någon stackare där ute som undrar varför jag inte skriver så ofta så är svaret lika enkelt som väntat: jag har inget intressant att skriva om. Jag tror inte någon vill läsa om vilka filmer jag sett idag, hur skön soffan är eller hur fräscht det är att gå omkring i samma "myskläder" i typ en vecka. Am I right or am I right?

Men jag kan ju faktiskt skriva lite om nyår nu när det har varit. Efter lite förvirring och krångel slutade det med att jag firade nyår ihop med Madde, Lindahl och två tjejer från Maddes klass. Vi hamnade på nattklubben Ace, vilket kan vara den sämsta stället jag varit på. Dålig musik, äckliga drinkar, otroligt konstiga människor... Jag menar, det var någon kille som stod och stirrade på oss på dansgolvet från avstånd lite väl länge för att det skulle kännas normalt. Och varje gång vi flyttade oss så följde han efter. Inte så att kom nära, utan han stod några meter bort och bara stirrade. Psykopat. Trodde seriöst att jag skulle bli knivmördad på hemvägen... Trots att det var ett sjukt dåligt ställe så hade vi ändå kul. Särskilt sista timmen när det spelades gammal musik och man kunde dansa aslöjligt, haha!

What else..? Jo min pole dance har börjat igen! Igår var jag på första nivå 2 passet, vi var i lilla salen och vi var bara 5 st. Så det känns lite som privatlektion, vilket är nice för man får mycket hjälp från instruktören (som är jättebra). Det var precis lika roligt som jag mindes det, och jag vaknade upp idag med precis lika mycket blåmärken. Awesome med andra ord. På torsdag blir det stretch, ska bli intressant...

RSS 2.0