springtime, happy time

Valborg idag! Och kungens födelsedag. Jag har väl aldrig riktigt tyckt att valborg är något speciellt, bara ytterligare en dag man kan dricka alkohol på. Enda skillnaden är att polisen har mer koll.

Men jag ser faktiskt framemot ikväll. Det är soligt och härligt ute och vi är ett stort gäng som ska grilla hos Daniel och ha det allmänt mysigt. Tar med mig kameran så det kanske dyker upp lite bilder här sen.

Ha en bra kväll!

mösspåtagning 27 april - melanders bakficka


mixcupen 2012

Hemma efter en väldigt kort dag i Sollentuna Sporthall. Där har vi, HHKs tjejer och killar 99, spelat Sollentuna Mixcup igår och idag. Det var precis lika roligt som förra året, våra barnisar (Haha! Tror inte vi kan kalla våra numera tonåringar för det egentligen...) är så himla härliga och roliga. I år var vi också äldst i vår åldersklass (99/00) så vi hade lite lättare med motståndet. Båda lagen spelade riktigt bra igår vilket ledde till 3 vinster och gruppseger för ena laget och 2 vinster, 1 förlust och grupptvåa för det andra laget. Så båda lagen kom till A-slutspel vilket var en liten seger i sig.

Idag spelade vi då åttondelsfinaler men tyvärr förlorade båda lagen. Motståndet var helt enkelt lite för bra i kombo med lite för mesigt anfallsspel från vår sida. Vi har haft ett överraskande bra försvarsspel hela cupen, våra tjejer har inte spelat 3-2-1försvar på match förut men med lite hjälp från grabbarna gick det bra. Men i anfall var det lite svårare, ingen som riktigt tog ansvar... Så det blev bara en match/lag idag men vi är nöjda med cupen ändå!

HHK 99 lag 1 efter vinst i första matcherna

sjung om studentens lyckliga dag

Haha! Bli bättre på att uppdatera här? Ja det skrev jag ju för två veckor sen... Varför är det så sjukt svårt att hitta tid för att skriva? Jag verkar i alla fall ha några få trogna läsare som tittar in här lite då och då, hej på er och förlåt att jag är så hopplös!

Såklart har massa saker hunnit hända sen sist. Mest skolarbete tyvärr... Men igår var det mösspåtagning för oss studenter! Det var otroligt kul och mysigt. Vi hade ju en himla tur med vädret, sol och jättevarmt! Att kunna sitta utomhus i linne kändes fantastiskt med tanke på att de senaste veckorna har man fått varva skinnjackan med vinterjackan...

Så igår samlades alla Sjödals treor på baksidan av skolan för mösspåtagningsceremonin. Kören sjöng några sånger, rektorn höll tal och vi sjöng Studentsången som såklart ingen kunde text eller melodi till. Rektorn plingade i en liten klocka och vi tog på oss mössorna och plötsligt är vi verkligen studenter. Från och med nu får vi ha på oss mössorna varje dag (om vi skulle vilja).

Därefter var det stress till tåget och in till medis för att göra sällskap med alla andra studenter i Stockholm. Ingen överdrift här inte, ALLA studenter åker in till medis efter mösspåtagningen. Vi hade tur och lyckades få ihop ett stort långbord för hela klassen + några från andra smek. Och det var så himla mysigt att sitta där tillsammans i solen och njuta av sällskapet, dagen, lyckan och framtiden. Och såklart cider, vin och öl, haha! Hade kameran med mig (måste börja "dokumentera" allt som händer!) och ska försöka få till en bildbomb här senare. Under tiden bjuder jag på en bild på mig och Micke som Carro har tagit:


dagens ironi

Satt igår i skolan och "önskade" att jag skulle vara sjuk i dag för att slippa skriva ett jobbig prov i Organisation & Ledarskap. Haha! Be careful what you wish for, eller hur man nu brukar säga. Hemma idag med feber, äcklig huvudvärk och allmänt illamående. Lite halvväntat antar jag eftersom hela familjen varit sjuk senaste veckan. Ja alla utom jag då så det var väl min tur. Nej det hade varit bättre att ha provet gjort, även om jag inte var hälften så förberedd som jag borde varit. Kommande veckor blir tunga nog ändå utan ett restprov i bagaget.

aprilväder

Alltså jag blir så ledsen. Varför snöar det?! Tung äcklig blötsnö.

Jag ska snart ge mig ut i snökaoset och ta mig in till stan och gå på jakt efter en present till en kompis. Sen ikväll ska jag hem till henne på middag och sen tror jag att vi ska ut. Och då hoppas jag verkligen att all snö hinner försvinna tills dess.

Mer än så hinner jag inte med just nu, ska strax gå till bussen. Måste försöka bli bättre att uppdatera här, är så himla kul att kunna läsa i framtiden.

hemma igen

http://justlittlethings.net/post/2538525531

I wish. Det värsta med att vara hemma igen är att man inte bara är hemma fysiskt, utan tillbaka i verkligheten också. Och alla tusen grejer man måste göra hits you in the face, alla grejer som man förträngt när man varit borta. Jag har ingen lust. Ångest över alla saker jag har på min lista. Vill inte...

Jaja. Det är skönt att vara hemma ändå. Skönt att få sova i min säng till exempel. Har längtat efter mina vänner också, hoppas att vi tar oss tid att träffas snart!

Något annat som är skönt är en tv med alla tv-kanaler (i-landsproblem). Så nu ska jag snart ner i källaren och kolla på big brother, bra skit.

visst var det idag jesus dog? eller?

Jaha. Långfredag då. Halva dagen sov jag bort, så sjukt skönt. Sen lunch (eller vad man nu ska kalla det när äter vid kl.14.30...) hos farmor. Lite quality-time med den äldre generationen och jag lovade mig själv att när jag blir gammal ska jag inreda mitt hus minimalistiskt och gå mot pensionärsströmmen. Inga tusen påskkycklingar och matchande gula gardiner för mig.

Sen hem till huset med världens huvudvärk så jag sov lite till. När jag vaknade så var föräldrarna var ute och röjde på tomten, fick lite dåligt samvete så gick ut för att hjälpa till. Men fastnade vid "brasan" där vi/de eldade upp allt skit och värmde mig istället. Bra jag är.

Vädret är skit här nere. Men det snöar i alla fall inte som jag hörde att det gör i Stockholm. Men det hade varit trevligt med lite sol, i alla fall inget regn/snö. Imorgon fortsätter vi med storstädningen på tomten nämligen. Om det inte snöar/spöregnar då.


happy easter!

Waaaah! I'm back! På Gotland dessutom! Whaaat?! Vad hände där liksom?

Nej men skämt åsido. Inte visste jag back in the days i början av mars, den gamla goda tiden, att kommande veckorna skulle bli kaos bestående av plugg, plugg och plugg. Jävlar alltså. Helt sjukt. Så därav, inga inlägg. Har man inte tid att sova ordentligt, nej då har man inte tid att sitta så här och lalla heller.

Men nu är det äntligen påsklov och jag befinner mig med mor och far på Gotland. Älskade Gotland som jag aldrig hann med förra sommaren. Nu ska jag bara vila upp mig några dagar. Är väl lite därför jag är här, behövde fly verkligheten ett tag. Så jag tänkte göra som min mammas arbetskamrat så fyndigt kom på, jag ska leva som Jesus: sova tre dagar för att sedan återuppstå. Allt för att hylla påsken.

RSS 2.0