stretch 1, pass 4

Pass 4 på stretchen igår... Gick inte så bra. Vi stretchade hamstrings (och för mig även vaderna, särskilt höger... sjukt stel), höftböjaren, axlarna och körde straddle och spagat.

Det gick som sagt inte bra alls för mig, kallsvettades, mådde illa och hade svårt att andas. Eller andas kunde jag ju, men det kändes som om det satt en stor klump i bröstet på mig. Min instruktör tror att det var för att jag nyligen har varit sjuk, tydligen så kan kroppen reagera rätt starkt om man stretchar efter man varit sjuk. Tycker att det låter rätt logiskt. Stretching är ju inte farligt för kroppen, utan det gör ont för att kroppen är ovan att sitta/stå/ligga i de ställningarna och därför reagerar kroppen och vill skydda sig. Och har man precis varit sjuk så kanske kroppen vill skyddar sig extra mycket? Ingen aning, ren gissning från min sida.

Hade egentligen tänkt att köra OP (open pole) efteråt men mådde ju inte så bra. Åkte därför hem och provade att stretcha höftböjaren lite till. Jag har ju stora problem med att stå på knä så jag fick tips om ett annat sätt att stretcha höjftböjaren på. Man ligger på rygg på en säng, soffa eller något annat som är en bit från marken. Hela benen ska hänga över kanten och så fäster man vikter ("sandsäckar") runt vristen på det ben man vill stretcha, hänger det över kanten samtidigt som man drar upp det andra benet mot magen (fosterställning typ). Sen ska man ligga så i 10-15 min. Den var riktigt brutal och jag orkade inte ligga längre än 7-8 min. Får skärpa till mig och bita ihop lite nästa gång.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0