ebs - dag 1

Första dagen i skolan avslutad. Imorse valde vi att ta en taxi till skolan. Man kan egentligen ta metron (tunnelbanan) men vi ville inte riskera att komma för sent första dagen. Att åka taxi är så sjukt billigt här nere så det var helt klart värt det, vi var två i taxin och tror vi betalade typ 25 kr var, och vi åkte ändå en bit. Men imorgon (idag) blir det metron, har till och med köpt månadskort nu så det börjar kännas att man ska vara här ett tag.

 

Skolan började med lite presentationer för att lära känna varandra. Vi är drygt 25 personer i gruppen och bara fem killar. Trodde det skulle vara typ tvärtom, såg så ut när jag tittade på bilderna från tidigare kurser i alla fall… Vi har två lärare, Henrik från Sverige och Andre från England. Båda verkar asschyssta så det känns bra. Efter presentationerna fick vi gå bort till baren och börja lära oss alla equipment (det kommer bli lite svengelska här i fortsättningen) vilket var hyfsat lätt men en del nya engelska ord. Sen hade vi lite teori framför whiteboarden. Fick massa i läxa tills imorgon, sjukt mycket för att vara första dagen. Regler om glas, regler om is, vissa andra regler, namn på all bar-equipment, colour-codes på flaskorna (pour stores, flaskorna med olika juicer) i baren, flair-rules, freepouring-grejer, cocktail-techniques osv. Fick även fem drinkrecept att plugga in. Helt galet mycket.

 

Sen gick vi alla ner till stranden ett par timmar och det var sjukt nice. Bada, sola och lite inofficiell flair-lektion. Flairing är förresten sjukt svårt, och vi gjorde bara superbasic grejer.

 

Efter det åkte vi in till La Rambla (största gatan här) och skulle skriva på lite kontrakt för lägenheten och grejer. Tog en glass, åkte hem, gick ut och handlade lite på supermarketen. Lagade middag och duschade, och sen dess har jag suttit och pluggat. Hoppas jag kan allt nu, man vill ju gärna visa att man är med från start. Tydligen var det fem stycken i förra gruppen som inte klarade kursen, och bara tre som fixade högsta betyg. Hjälp.

 

Nu ska jag försöka sova. Skolan börjar kl. 10 imorgon och håller på till 16, vilket den kommer göra alla dagar. Det är rätt svårt att sova här nere dock, det är supervarmt så vi sover med vidöppna balkongdörrar (vilket inte hjälper så mycket), fläkten har gått sönder och typ tjuter varje gång vi sätter på den så den kan vi inte använda. Men vi bor precis vid en väg så det låter som fan och jag är så jävla ljudkänslig. Inte ens öronproppar hjälper… Men men, det är så värt att vara här ändå!



 


Kommentarer
Postat av: Ellen

Säker på att du kommer få högsta betyg så duktig som du är!!

2012-09-11 @ 08:56:39
URL: http://ellenochvickan.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0