ebs - dag 4

Sitter just nu på balkongen och tar en lite paus för att blogga. Egentligen borde jag plugga för vi har ett stort prov imorgon, men jag orkar inte riktigt börja plugga direkt när jag kommer hem från skolan. Måste låta hjärnan tänka på lite annat ibland.
 

 
Dagens drinkprov var på Tequila Sunrise, Cosmopolitan, Cape Codder och Woo Woo. Det gick bra och jag fick 100 % på det, och på det igår, så jag är hittills en straight A’s student. Hoppas att jag fortsätter vara det efter imorgon också… Provet imorgon är ett teoriprov på destillation (tillverkning av sprit), vodka, gin, rom och tequila. Dessutom fick vi 6 nya drinkar att kunna, bland annat några olika Iced Tea-drinkar som innehåller typ sju olika spritsorter + limejuice m.m.

Med andra ord så gick vi inte till stranden efter skolan idag utan åkte direkt hem för att extra tid att plugga på. Annars har dagen sett ut som vanligt. Drinkprov, teori + testsmakning (rom och tequila) och sen stationerna.
 
Testsmakning.
 
Allting blir bara svårare och svårare så det är svårt att säga om man gör några framsteg för vi går så sjukt snabbt framåt. På flairen så fick vi ju som sagt hela rutinen igår men idag så fick vi några extra tricks som man kan göra på provet för extra poäng. Till min stora glädje så har det faktiskt börjat gå rätt bra nu, och jag satte faktiskt ett av extra-tricken riktigt snabbt.

Free-pouringen är så löjligt svår. Varje gång det känns som om jag har hittat rätt tempo/räkning så går det dåligt nästa gång och jag får ”börja om”. Det får bli en del träning i helgen känner jag…
 

Perfekt 4 cl och 2cl, upphällda samtidigt med höger respektive vänster hand. En av många lyckoträffar...
 
Söta Linn som är min free-pouring partner.

Baren hann vi bara med en gång idag, vilket var tråkigt för det är den absolut roligaste stationen. Men idag hade jag verkligen helt hjärnsläpp för det var så mycket nya redskap och spritsorter + juicer så att jag helt tappade bort mig. Så där kan det ju verkligen bara gå framåt, haha… Men nu, plugg!
 
Tre st Cosmo och 1 st Camilla.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0