ebs - dag 7

Idag var första dagen som det kändes som om tiden gick långsamt. I vanliga fall så bara försvinner dagen iväg, antagligen för att vi gör så mycket saker hela tiden och det är så himla roligt. Det var såklart kul idag också men det verkade som om alla i gruppen var tröttna och slitna, kanske det beror vädret som inte är så kul just nu. Tunga, låga åskmoln men fortfarande varmt. Det ska faktiskt vara lite sämre väder den här veckan vilket verkligen är synd… Men men, så länge värmen stannar så.

Dagens drinkprov (Mojito, Fruit Mojito, Caipirinha, Caipirinoshka och Fruit Caipirinha) gick bra. Vi fick tillbaka det + de två senaste drinkproven också – 100 % på två, 83 % på ett (missade ju på Lynchburg Lemonade). Lite synd, det hade ju varit kul att få A på alla, men det spelar inte direkt någon roll i slutet ändå.

Baren idag gick faktiskt bra. Fortsätter göra några småmissar här och där, typ som att jag alltid glömmer att hälla ut isen från Martini-glaset (som kyler ner det) innan jag ”silar” upp (straining) Cosmopolitan. Blir alltid lika irriterad på mig själv. Men det börjar ändå gå lite smidigare nu, man hittar vart alla olika sprit-sorter och juicer står utan att behöva titta så noggrant, oftast kommer jag ihåg att ”bounca” spriten mellan glasen om flera drinkar innehåller t. ex vodka. På slutet så fick jag och Olivia till och med en extra drink att göra samtidigt (vi skulle göra Lynchburg Lemonade och Long Beach Iced Tea och vi fick också göra en Caipirinoshka), vilket faktiskt gick awesome om man får skryta lite. Som exempel på hur man ”bouncar” flaskorna mellan drinkarna; Lynchburg och Long Beach innehåller Cointreau, Sugar Syrup och Fresh Lemon Juice så det man hälla upp direkt efter varandra utan att ställa ner flaskorna, Caipirinoshka och Long Beach innehåller Vodka så samma där. Det går alltså lite snabbare än att göra en drink i taget, man slipper ta upp samma flaska flera gånger i samma beställning.
 

Drinkar gjorda av mig (från vänster): Midori Sour, June Bug, Lynchburg Lemonade, Cosmopolitan

På freepouren börjar vi bli lite stressade. Det är nämligen slutprov i det redan på måndag nästa vecka. Och det är dessutom typ sex olika delmoment man måste klara, jag trodde att det var ett eller två… Så vi har kommit fram till att verkligen måste köpa typ några superbilliga viner och stå hemma och träna i helgen.

Efter skolan åkte vi hem. Vi har mycket plugg idag, förutom fem nya drinkar ska vi även läsa igenom två kapitel (Whiskey + Brandy and Cognac). Vår ”lärobok” är rätt bra, men det märks att det är en svensk som har försökt skriva på engelska och större delar verkar bara vara direkt översatta (google translate typ) vilket gör det rätt jobbigt att läsa. Så nu ska vi laga middag och sen blir det plugg hela kvällen! 
 
Exhibition flair

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0