ebs - dag 9

Om det gick bra igår så gick det åt helvete idag. Jag vet inte riktigt vart jag var idag, men inte var det i baren i alla fall. Det har varit en sån där dag då man är allmänt klumpig, jag har vält flaskor och shakers, kastat isbitar lite här och var, missat glasen på freepouren… Inga cocktail-recept mindes jag och ofta stod jag mest och stirrade på glasen och funderade över vad jag egentligen hade haft i dem. Kändes väl ungefär som om någon tagit en lövblås och blåst ur alla vettigt ur min hjärna. Sjukt segt och irriterande, värdelös dag. Dessutom läckte min vattenflaska i min väska, rakt över min drinkbok så den är vattenskadad. Fan. Jag ville verkligen hålla den i bra skick så att den skulle hålla länge hemma också. Och köpa en ny är jättedyrt så jag får leva med min skadade bok… FML.

På drinktestet imorse (Hemingway Daiquiri, Margarita, Dry Martini, Manhattan och Gimlet) så var det ett tryck fel så det stod Cuba Libre istället för Margarita vilket Henrik tydligen sa när vi fick proven men som jag givetvis missade. Jag trodde att det var någon form av pop-quiz för att se om vi kom ihåg gamla drinkar (vi hade Cuba Libre dag 2) och fick därför fel vilket blev 80 % och alltså ett C. Så gick och ”klagade” lite hos vår andra lärare Andre, fick rabbla ingredienserna för honom och vips så fick jag ett A. Awesome.
 
Det börjar bli en hel del flaskor i back-baren nu, lite svårt att hålla reda på vart alla står (även om den här bilden faktiskt visar flaskorna för två barer):
 
Övre (från vänster): Cachaca, Jack Daniel's, Scotch, Citrus Vodka, Cognac, Overproof Rum och sen Galliano, Sweet Vermouth och Dry Vermouth som vi delar på i två barer.
Mellan: Bailey's, Amaretto, Kahlua, Malibu, Midori, Luxardo Maraschino.
Nedre: Banana Liquor, Peach Liquor, Drambuie och Benedictine D.O.M,, Chambord och Cherry Liquor som vi delar på. 

Speed-racken som man har framför sig är helt full nu. Har ingen bild på den men där finns Fresh lemon juice, Sugar Syrup, Fresh lime juice, Vodka, White Rum, Dark Rum, Gin, Tequila, Bourbon och Cointreau. Och så har vi såklart Cranberry juice, Sweet & Sour-mix, Orange juice, Pineapple juice, Grapefruit Juice och Milk i "juice-baren" till vänster + Grenadine, Angostura Bitters, Roses Lime Cordial och Socker stående framför oss i baren. Mycket att ha koll på. 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0